Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων στην Κύπρο: Στο «μικροσκόπιο» δεκάδες υποθέσεις σεξουαλικών παρενοχλήσεων (video)

Μητροπολίτης και μεγαλογιατρός που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν, συνεχίζουν ακάθεκτοι να συμπεριφέρονται ανάρμοστα σε γυναίκες

Must Read

Υπό διερεύνηση από τις κυπριακές Αρχές βρίσκονται εδώ και λίγο καιρό δεκαπέντε και πλέον υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που σχετίζονται με το χώρο του αθλητισμού, της πολιτικής, αλλά και την εκκλησίας!

Η παραδοχή και μόνο του αρχηγείου της Αστυνομίας, ότι οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση που εξετάζουν οι αρχές είναι πάρα πολλές, δείχνει και το μέγεθος του προβλήματος. «Ήδη για μία από τις υποθέσεις που έφτασαν στο γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας δόθηκαν οι απαραίτητες γραμμές για να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Μετά την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης γυναίκας από μητροπολίτη το 2011, που έφερε στο φως το Sigma, δεύτερη γυναίκα, που είχε υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ίδιο ιερωμένο, έλυσε τη σιωπή της στον «Πολίτη». Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε το 1981, όταν η γυναίκα ήταν 16 ετών.

Όλα άρχισαν με πρόσχημα την παροχή οικονομικής βοήθειας, μετά το θάνατο του πατέρα της. Ο μητροπολίτης φέρεται να την κάλεσε αρκετές φορές στο γραφείο του, με πρόσχημα την παροχή που της οικονομικής βοήθειας 200 ευρώ, ποσό που της είχε υποσχεθεί, αλλά ποτέ δεν της το έδινε. Έβρισκε συνέχεια δικαιολογίες να μην της το δώσει, για να πηγαίνει η κοπέλα στο γραφείο του.

Της όρμησε

Μετά από σειρά επισκέψεων, για να της δώσει τα χρήματα, ο μητροπολίτης, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, της όρμησε, αλλά αυτή αντιστάθηκε. Για την συγκεκριμένη περίπτωση, η αδελφή της, προσποιούμενη την τότε 16χρονη, είχε μαγνητοφωνήσει συνομιλία με τον μητροπολίτη, στην οποία της έλεγε πως μαζί του «θα περάσει καλά»!

Στη συνέχεια το ηχογραφημένο υλικό παραδόθηκε σε μια εφημερίδα, η οποία, ωστόσο, δεν το έκανε αποδεκτό, αφού δεν θα μπορούσε να αποτελέσει μαρτυρία στο δικαστήριο. Ο λόγος που η συγκεκριμένη γυναίκα επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή να δώσει μαρτυρία, είναι για να ενισχύσει την μαρτυρία της γυναίκας που μίλησε στο Sigma για τον ίδιο Μητροπολίτη. Η ίδια πιστεύει πως υπάρχουν κι άλλα παρόμοια περιστατικά για τον συγκεκριμένο Μητροπολίτη.

Καταγγελία για παρενόχληση από μεγαλογιατρό

Στο μεταξύ, σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία, μετά τη νέα καταγγελία, με φερόμενο θύτη μεγαλογιατρό και θύμα 23χρονη. Σύμφωνα με την καταγγελία της νεαρής, ενώ τελούσε υπό την επήρεια αναισθητικού, ο γιατρός τον οποίο καταγγέλλει φέρεται να την απομόνωσε και να την παρενόχλησε τέσσερις φορές κατά τον ισχυρισμό της. Ο γιατρός, πάντως, διαψεύδει τα λεγόμενα της καταγγέλλουσας, δίνοντας την δική του εκδοχή.

Επισημαίνεται ότι, ο ίδιος γιατρός είχε παραδεχτεί και καταδικαστεί για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος 19χρονης, πριν από μερικά χρόνια. Οι αρχές εξετάζουν το περιστατικό και με την ολοκλήρωση του φακέλου θα οδηγηθεί στη Νομική Υπηρεσία για οδηγίες.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This