Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Gallup Poll: Ένας στους έξι κάτω των 23 ετών στις ΗΠΑ λέει ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ

Περισσότεροι από ποτέ

Περισσότεροι Αμερικανοί από ποτέ αυτοπροσδιορίστηκαν ως λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ ή queer (LGBTQ ή ΛΟΑΤΚΙ) σύμφωνα με μια έρευνα για τη σεξουαλικότητα, με ένα στα έξι άτομα κάτω των 23 ετών στις ΗΠΑ να λέει ότι είναι κάτι διαφορετικό από ετεροφυλόφιλο.

Το Gallup Poll που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη (αλλά διεξήχθη το 2020), διαπίστωσε ότι το 5,6 τοις εκατό των Αμερικανών (ανεξαρτήτως φύλου) ταξινομούνται ως LGBTQ, από 4,5 τοις εκατό το 2017, που ήταν η προηγούμενη φορά που το Ινστιτούτο Gallup διεξήγαγε δημοσκοπήσεις για το θέμα.

Το Gallup ερεύνησε 15.000 Αμερικανούς άνω των 18 ετών και διαπίστωσε ότι από εκείνους που ταυτοποιήθηκαν ως LGBTQ, το 54,6 τοις εκατό είπε ότι ήταν αμφιφυλόφιλοι, το 24,5 τοις εκατό είπε ότι ήταν γκέι και το 11,7 τοις εκατό δήλωσαν ότι ήταν λεσβίες. Ένα άλλο 11,3 τοις εκατό αυτοπροσδιορίστηκε ως τρανσέξουαλ, ενώ το 3,3 τοις εκατό είπε ότι προτιμούσαν να χρησιμοποιήσουν έναν άλλο όρο όπως «queer» ή «ίδιο φύλο» για να περιγράψουν τη σεξουαλική τους ταυτότητα.

Οι ερωτηθέντες μπορούσαν να επιλέξουν περισσότερες από μία κατηγορίες για τις απαντήσεις τους. Από τα 15.000 άτομα που ρωτήθηκαν, το 86,7% δήλωσε ότι είναι ετεροφυλόφιλα ή στρέιτ και το 7,6% δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ