Ο EMA έδωσε το «ok» για χρήση στην Ε.Ε. του κοκτέιλ αντισωμάτων που έκανε διάσημο ο Τραμπ!

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο, αλλά ενδέχεται να νοσήσουν σοβαρά

Must Read

«Πράσινο φως» για τη χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 έδωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Συγκεκριμένα, ο EMA ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 που δεν χρειάζονται μεν υποστήριξη με οξυγόνο, αλλά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η σύσταση αυτή μπορεί, πλέον, να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια οδηγία μεμονωμένα στα ευρωπαϊκά έθνη για την πιθανή χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab πριν από την έκδοση της αδειοδότησής του, ανακοινώνει ο Οργανισμός.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και χορηγήθηκε στον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε προσβληθεί από την Covid-19. «Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες, ωστόσο έχουν υπάρξει αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση (συμπεριλαμβανομένων αλλεργικών αντιδράσεων) και θα πρέπει να παρακολουθούνται», σύμφωνα με την ανακοίνωση του EMA.

Συνεχίζεται η αξιολόγηση

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο αυτού του συνδυασμού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για την σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην Ε.Ε. Η EMA αξιολογεί, επίσης, τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

Από την πλευρά της, η Regeneron ανακοίνωσε χθες ότι ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι η θεραπεία αυτή έχει «σαφή κλινική αποτελεσματικότητα» στη μείωση των ποσοστών νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This