Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Ο EMA έδωσε το «ok» για χρήση στην Ε.Ε. του κοκτέιλ αντισωμάτων που έκανε διάσημο ο Τραμπ!

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 που δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο, αλλά ενδέχεται να νοσήσουν σοβαρά

«Πράσινο φως» για τη χρήση του κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 έδωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Συγκεκριμένα, ο EMA ανακοίνωσε ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την Regeneron Pharmaceuticals μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 που δεν χρειάζονται μεν υποστήριξη με οξυγόνο, αλλά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός. Η σύσταση αυτή μπορεί, πλέον, να χρησιμοποιηθεί ως κατευθυντήρια οδηγία μεμονωμένα στα ευρωπαϊκά έθνη για την πιθανή χρήση του συνδυασμού casirivimab και imdevimab πριν από την έκδοση της αδειοδότησής του, ανακοινώνει ο Οργανισμός.

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε άδεια για επείγουσα χρήση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο και χορηγήθηκε στον πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, όταν είχε προσβληθεί από την Covid-19. «Όσον αφορά την ασφάλεια, οι περισσότερες παρενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ήπιες ή μέτριες, ωστόσο έχουν υπάρξει αντιδράσεις που σχετίζονται με την έγχυση (συμπεριλαμβανομένων αλλεργικών αντιδράσεων) και θα πρέπει να παρακολουθούνται», σύμφωνα με την ανακοίνωση του EMA.

Συνεχίζεται η αξιολόγηση

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε ότι η αξιολόγηση σε πραγματικό χρόνο αυτού του συνδυασμού αντισωμάτων συνεχίζεται και θα αποτελέσει τη βάση για την σύστασή της για μια υπό όρους άδεια κυκλοφορίας στην Ε.Ε. Η EMA αξιολογεί, επίσης, τις θεραπείες αντισωμάτων των Eli Lilly και Celltrion.

Από την πλευρά της, η Regeneron ανακοίνωσε χθες ότι ανεξάρτητη επιτροπή διαπίστωσε ότι η θεραπεία αυτή έχει «σαφή κλινική αποτελεσματικότητα» στη μείωση των ποσοστών νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ