Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Χαφτάρ: Όσο υπάρχουν Τούρκοι, δεν παραδίδουμε τα όπλα!

Δεν υπακούει ο εθνικός στρατός της Λιβύης στην έκκληση της νέας κυβέρνησης

Ο στρατάρχης Χαλιφα Χαφτάρ, δια του επιτελάρχη του, στρατηγού Khalid al-Mahjoub (φωτό) Διεμήνυσε τόσο στην νέα μεταβατική κυβέρνηση όσο και στην διεθνή κοινότητα ότι δεν πρόκειται να παραδώσει τα όπλα, ακόμα και μετά την παραίτηση του Σαράτζ.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που σας είχαμε μεταφέρει προ ημερών, ότι η νέα μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης αποτελεί επίσης ένα δημιούργημα της Τουρκίας και είναι απολύτως εξαρτημένη από τον Ερντογάν.

Το γεγονός αυτό φάνηκε περίτρανα από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Λιβύης, ότι αναγνωρίζει πλήρως το παράνομο μνημόνιο καθορισμού θαλάσσιων ζωνών που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση του Σάρατζ με τον Ερντογάν. Γεγονός εξαιρετικά αρνητικό για την Ελλάδα η οποία απείχε επιδεικτικά από τις εξελίξεις στην Λιβύη παρότι την επηρεάζουν άμεσα. Ένα τραγικό λάθος της ελληνικής κυβέρνησης το οποίο είναι πραγματικά ασυγχώρητο και ενδέχεται να έχει ολέθριες συνέπειες για την ίδια μας την χώρα.

Τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη στην Λιβύη
Τρία τουρκικά μεταγωγικά προσέγγισαν την Λιβύη μέσα σε μία ημέρα

Την ίδια στιγμή τρία τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Λιβύη, καταδεικνύοντας ότι η Τουρκία παραμένει το πραγματικό αφεντικό στη χώρα ακόμα και με τη νέα κυβέρνηση.

Μόνη ελπίδα πλέον είναι η αντίσταση του εθνικού στρατού της Λιβύης ο οποίος αρνείται να παραδώσει τα όπλα στη νέα κυβέρνηση και διαμείνει ότι θα υπακούσει μόνο σε εκλεγμένο πρόεδρο. Ο οποίος θα προκύψει από τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2021.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ