Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Η Μέρκελ δεν σκοπεύει να γίνει «θέαμα» για… χάρη της AstraZeneca!

«Η καγκελάριος έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα εμβολιασθεί όταν έρθει η σειρά της»

Απέρριψε, όπως αναμενόταν, την πρόταση του Γενικού Γραμματέα της Γερμανικής Εταιρείας Ανοσολογίας για δημόσιο εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca η Άνγκελα Μέρκελ

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος δεν θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraΖeneca σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, καθώς «έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα εμβολιασθεί όταν έρθει η σειρά της. Επιπλέον η Μέρκελ είναι 66 ετών και το εμβόλιο συνιστάται μόνο για άτομα κάτω των 65 ετών».

Αντιθέτως, ο σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Βερολίνου, Μίχαελ Μιούλερ, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ότι «θα εμβολιαστεί αμέσως με το εμβόλιο της Astrazeneca», καθώς, τόσο ο Mιούλερ, όσο και ο Ζάιμπερτ επεσήμαναν την ασφάλεια του εν λόγω εμβολίου.

Χορήγηση μόνο σε άτομα εντός των ομάδων προτεραιότητας

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, μέχρι και την Κυριακή το εμβόλιο της AstraZeneca είχε χορηγηθεί σε περίπου 455.000 ανθρώπους, με τους 91.000 εξ αυτών να εμβολιάζονται κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πάντως, επί του παρόντος απορρίπτει τη γενική χορήγηση του εν λόγω εμβολίου σε άτομα εκτός των ομάδων προτεραιότητας, καθώς η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας, σε αντίθεση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), το έχει συστήσει μόνο για άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 64 ετών, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα σχετικά με την επίδρασή του σε ηλικιωμένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ