Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Το εμβόλιο AstraZeneca φαίνεται εξαιρετικά αποτελεσματικό και προκαλεί ερωτηματικά

Με ποια σκοπιμότητα έγινε η επίθεση κατά της αποτελεσματικότητας του βρετανικού εμβολίου από ευρωπαίους αξιωματούχους;

Εάν αναλύσουμε τα στατιστικά στοιχεία με την πορεία εμβολιασμών και την πτώση των κρουσμάτων, διαπιστώνουμε κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Ότι το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει δώσει έμφαση στο εμβόλιο της AstraZeneca, πηγαίνει πολύ καλύτερα συγκριτικά ακόμα και από το Ισραήλ το οποίο έχει βασίσει την εκστρατεία εμβολιασμού στο εμβόλιο της Pfizer.

Συγκεκριμένα, και παρά τις μεταλλάξεις, το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να πηγαίνει εξαιρετικά αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας, από την στιγμή που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού:

Ηνωμένο Βασίλειο πορεία εμβολιασμού
Σημαντική μείωση στα κρούσματα έχει επιτύχει το Ηνωμένο Βασίλειο παρά την μετάλλαξη

Τα κρούσματα έχουν πέσει κάτω από τις 6000 ημερησίως, καταγράφοντας μεγάλη πρόοδο, της τάξης του 90% μείωσης εντός 30 ημερών. Δείτε τώρα το παράδειγμα του Ισραήλ:

Το Ισραήλ έχει καταφέρει να μειώσει αισθητά τα κρούσματα, όχι όμως στο επίπεδο του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Ισραήλ έχει καταφέρει να μειώσει τα κρούσματα αισθητά, όχι όμως στο επίπεδο που το κατάφερε το Ηνωμένο Βασίλειο. Αναλογικά μάλιστα παραμένουν εξαιρετικά υψηλά, πάνω από  4,000 ημερησίως. Με μία τεράστια διαφορά. Στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού (93%), τουλάχιστον με μία δόση, με το εμβόλιο της Pfizer.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει εμβολιαστεί κάτω από το 40% με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επταπλάσιο πληθυσμό από το Ισραήλ! Και όμως τις τελευταίες ημέρες Το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει μόλις 1300 κρούσματα περισσότερα από το Ισραήλ!

Εάν λοιπόν πάρουμε ως δεδομένο ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουμε κατά της πανδημίας, τότε βλέπουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δικαιώνεται για τις επιλογές του.

Και εδώ ανακύπτει ένα σοβαρό ερώτημα. Το εμβόλιο που χρησιμοποιεί το Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορήθηκε ευθέως από την ΕΕ και κυρίως από την Γερμανία, με σαφείς μομφές για την αποτελεσματικότητα του, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες.

Οι αριθμοί όμως λένε άλλα. Γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ευρωπαίοι αξιωματούχοι πιθανόν να μην ενδιαφέρθηκαν τόσο για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, όσο για την κατασκευάστρια εταιρεία του. Γεγονός που εάν αποδειχθεί, τότε προκύπτει μείζον θέμα για όλους αυτούς τους αξιωματούχους που προέταξαν εταιρικά συμφέροντα έναντι της δημόσιας υγείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ