ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΠατριάρχης Σερβίας: «Δεν συνάδουν με την παράδοση της Εκκλησίας οι ενέργειες της Κωνσταντινουπολης στο Ουκρανικό»

Πατριάρχης Σερβίας: «Δεν συνάδουν με την παράδοση της Εκκλησίας οι ενέργειες της Κωνσταντινουπολης στο Ουκρανικό»

Στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη για την εθνική τηλεόραση Σερβίας RTS, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος μίλησε για πολλά θέματα, όπως η κατάσταση που επικρατεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας, η δια-ορθόδοξη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης, το Ουκρανικό ζήτημα, ακόμη και ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Σχετικά με το Ουκρανικό ζήτημα, ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος ανέφερε ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια Αυτοκέφαλη Εκκλησία που έχει την εσωτερική της τάξη.

«Οι ενέργειες της Κωνσταντινούπολης στην Ουκρανία δεν είναι σύμφωνες με την παράδοση της Εκκλησίας. Είμαστε στο πλευρό της τάξης και του κανόνα», δήλωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης