Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν για τα «διαφιλονικούμενα θέματα στην Αν. Μεσόγειο»

Οι Γερμανοί κάνουν αυτό που ξέρουν καλά, υπονομεύουν την Ελλάδα

Κατά τα άλλα το Διεθνές Δίκαιο μας μάρανε… Το γεγονός ότι μπαίνουν όλα στο ίδιο… τσουβάλι και οι προκλήσεις και οι απειλές των Τούρκων μαζί με τις κατάφωρες παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας χαρακτηρίζονται από τη Γερμανία «διαφιλονικούμενα θέματα», είναι η απόλυτη εξίσωση της Ελλάδας με την Τουρκία. Του θύτη με το θύμα δηλαδή.

Όλα τα υπόλοιπα και οι δήθεν παραινέσεις των Γερμανών προς τον Ερντογάν, είναι… να ‘χαμε να λέγαμε.

Τι ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Ερντογάν

«Μόνο με τον διάλογο και στη βάση του διεθνούς Δικαίου μπορούν να επιλυθούν τα διαφιλονικούμενα θέματα στην ανατολική Μεσόγειο» τόνισε η Άγκελα Μέρκελ στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη, σύντομα, ανεπίσημων συνομιλιών για το Κυπριακό, υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν ακόμη περιφερειακά ζητήματα, καθώς και η εξέλιξη του κορωνοϊού.

«Η Καγκελάριος τόνισε ότι τα διαφιλονικούμενα θέματα στην ανατολική Μεσόγειο μπορούν να επιλυθούν μόνο με τον διάλογο και στη βάση του διεθνούς Δικαίου. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η Καγκελάριος χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη, σύντομα, ανεπίσημων συνομιλιών υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών. Η κυρία Μέρκελ και ο κ. Ερντογάν συμφώνησαν ότι ο εν εξελίξει σχηματισμός κυβέρνησης στην Λιβύη υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα χρειάζεται την πλήρη στήριξη τόσο εντός όσο και εκτός της Λιβύης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ