Financial Times: Η ΕΕ καλεί τις ΗΠΑ να εξάγουν δόσεις εμβολίου της AstraZeneca στην Ευρώπη

Αμερικανική χείρα βοηθείας ζητά η ΕΕ

Must Read

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν την εξαγωγή στην Ευρώπη εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, στο πλαίσιο της προσπάθειας των Βρυξελλών να καλύψουν ελλείψεις στις προμήθειες των εμβολίων, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια που παράγονται ή εμφιαλώνονται στις ΗΠΑ για την εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων των παραγωγών εμβολίων με την ΕΕ θα τηρηθούν πλήρως», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Η ΕΕ θέλει επίσης να εξασφαλίσει από την Ουάσινγκτον την ελεύθερη ροή των αποστολών κρίσιμης σημασίας συστατικών των εμβολίων τα οποία χρειάζονται για την παραγωγή τους στην Ευρώπη, σύμφωνα με την FT.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This