Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Spiegel κατά γερμανικής κυβέρνησης για τους χειρισμούς της πανδημίας: «Φτάνει πια…»

«Κανονικά έχει έρθει η ώρα για δύο παραιτήσεις», γράφει, εννοώντας τη Μέρκελ και τον Σπαν

Φουλ επίθεση κατά της γερμανικής κυβέρνησης από το περιοδικό Der Spiegel το οποίο επικρίνει τους χειρισμούς της πανδημίας, σχολιάζοντας μάλιστα ότι ««κανονικά έχει έρθει η ώρα για δύο παραιτήσεις», εννοώντας την Άγκελα Μέρκελ (αλλά με αστερίσκο) και τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας.

«Φτάνει πια» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Είναι αυτή πραγματικά η Γερμανία; Στην αρχή δεν έφταναν οι μάσκες, μετά δεν επαρκούσαν τα εμβόλια, τώρα καθυστερούν τα γρήγορα ή αυτοδιαγνωστικά τεστ. Υποτίθεται ότι η οργάνωση και η έξυπνη οικονομική διαχείριση ήταν τα δυνατά σημεία των Γερμανών. Κι όμως, τώρα τίποτα σχεδόν δεν πετυχαίνει, ειδικά σε εποχές πανδημίας, όταν τίθενται ζητήματα ζωής και θανάτου. Τι συμβαίνει;»

Και συνεχίζει λέγοντας ουσιαστικά ότι απέτυχαν μέτρα και χειρισμοί με ευθύνη των πολιτικών: «Για μεγάλο χρονικό διάστημα η γερμανική πολιτική της κρίσης είχε ευνοϊκή αντιμετώπιση από τον πληθυσμό και τα περισσότερα ΜΜΕ. Υπήρχε κατανόηση για τους σοβαρούς περιορισμούς θεμελιωδών δικαιωμάτων και την ακραία συγκέντρωση ισχύος στην εκτελεστική εξουσία. Οι περισσότεροι πολίτες τηρούσαν τους νέους κανόνες, ακόμη κι αν αυτό είχε σημαντικό αντίτιμο για τα παιδιά, τους εργένηδες, τους κοινωνικά αδύναμους, τους επιχειρηματίες, τους καλλιτέχνες. Κι όμως, η κοινωνική συμφωνία για την κρίση δεν λειτούργησε, γιατί η πολιτική δεν έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες των πολιτών».

Για τους χειρισμούς της Άγκελα Μέρκελ, αλλά κυρίως του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, το Spiegel είναι ιδιαιτέρως επικριτικό και μιλά για παραιτήσεις, αφήνοντας… περιθώριο στην Γερμανίδα Καγκελάριο: «Κανονικά έχει έρθει η ώρα για δύο παραιτήσεις. Αλλά μία παραίτηση Μέρκελ θα οδηγούσε τη Γερμανία σε πολιτική κρίση εν μέσω πανδημίας και δεν θα υπήρχε σταθερή κυβέρνηση μέχρι το τέλος του χρόνου, δεδομένου ότι πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές. Δεν βελτιώνεται έτσι η κατάσταση. Αλλά για τον υπουργό Υγείας δεν ισχύει αυτό το πολιτικό και πραγματιστικό αντεπιχείρημα. Ο Σπαν θα πρέπει να αποχωρήσει από το αξίωμά του».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ