Σάββατο 8/5/2021

Βρετανός με καρκίνο ταξίδεψε μέχρι τη Σικελία με ποδήλατο σέρνοντας το… κρεβάτι του

Mε στόχο να μαζέψει χρήματα για καρκινοπαθείς

Οταν οι γιατροί έδωσαν μόλις έναν χρόνο σχετικά καλής υγείας σε 59χρονο με καρκίνο στη Βρετανία, εκείνος όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά ταξίδεψε μέχρι τη Σικελία με το ποδήλατό του, σέρνοντας πίσω του το… κρεβάτι του και μαζεύοντας χρήματα για καρκινοπαθείς. Επιστρέφοντας σπίτι του τον περίμεναν δύο ευχάριστες εκπλήξεις και τώρα ετοιμάζει δεύτερη… ποδηλατάδα.

Ο ιδιοκτήτης παμπ στο Ράι του ανατολικού Εσεξ Σάιμον Αϊλέτ διαγνώστηκε το 2012 με καρκίνο του προστάτη, ο οποίος έδωσε μεταστάσεις. Το 2017 γιατρός τού αποκάλυψε ότι του απομένει το πολύ ένας χρόνος πριν ο καρκίνος τον ρίξει στο κρεβάτι. Ο Αϊλέτ, που αντιμετώπισε το σοκ μαζί με τη σύζυγό του Σάρα στο αυτοκίνητό του, έφτιαξε λίστα με τις τελευταίες επιθυμίες του και αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να παρακολουθήσει ζωντανά αγώνα με ιστιοφόρα, ταξιδεύοντας με το ποδήλατό του στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας.

Aλουμινένιο κουβούκλιο

Υστερα από οκτώ μήνες προετοιμασίας, κατά τους οποίους ο γιος του κατασκεύασε ένα αλουμινένιο κουβούκλιο γύρω από κρεβάτι και το συνέδεσε με το ποδήλατό του, το 2018 ο Αϊλέτ αναχώρησε. Φτάνοντας στο Σεν Τροπέ θέλησε να συνεχίσει την «ποδηλατάδα» μέχρι τις Συρακούσες της Σικελίας, όπου πήγαινε διακοπές ως παιδί. Συνολικά δύο μήνες μετά την αναχώρησή του από το Ράι και αφού μάζεψε διαδικτυακά 45.000 ευρώ για το βρετανικό ίδρυμα για τον καρκίνο του προστάτη, έφτασε στις Συρακούσες, όπου τον περίμενε η σύζυγός του, συγγενείς και φίλοι.

Επιστρέφοντας στη Βρετανία ήταν προετοιμασμένος «για το χειρότερο», αλλά στις αρχές του 2019 εντάχθηκε σε κλινικές δοκιμές πειραματικού αντικαρκινικού φαρμάκου στο Royal Marsden Hospital. «Είμαι ακόμη εδώ» σχολίασε ο 59χρονος, αποκαλύπτοντας ότι νιώθει καλά. Τον Φεβρουάριο απέκτησε το πρώτο του εγγόνι, ενώ από τις 30 Μαΐου θα αρχίσει τον γύρο των ακτογραμμών της Βρετανίας με το ποδήλατό του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ