Βρετανός με καρκίνο ταξίδεψε μέχρι τη Σικελία με ποδήλατο σέρνοντας το… κρεβάτι του

Mε στόχο να μαζέψει χρήματα για καρκινοπαθείς

Must Read

Οταν οι γιατροί έδωσαν μόλις έναν χρόνο σχετικά καλής υγείας σε 59χρονο με καρκίνο στη Βρετανία, εκείνος όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά ταξίδεψε μέχρι τη Σικελία με το ποδήλατό του, σέρνοντας πίσω του το… κρεβάτι του και μαζεύοντας χρήματα για καρκινοπαθείς. Επιστρέφοντας σπίτι του τον περίμεναν δύο ευχάριστες εκπλήξεις και τώρα ετοιμάζει δεύτερη… ποδηλατάδα.

Ο ιδιοκτήτης παμπ στο Ράι του ανατολικού Εσεξ Σάιμον Αϊλέτ διαγνώστηκε το 2012 με καρκίνο του προστάτη, ο οποίος έδωσε μεταστάσεις. Το 2017 γιατρός τού αποκάλυψε ότι του απομένει το πολύ ένας χρόνος πριν ο καρκίνος τον ρίξει στο κρεβάτι. Ο Αϊλέτ, που αντιμετώπισε το σοκ μαζί με τη σύζυγό του Σάρα στο αυτοκίνητό του, έφτιαξε λίστα με τις τελευταίες επιθυμίες του και αποφάσισε να πραγματοποιήσει το όνειρό του να παρακολουθήσει ζωντανά αγώνα με ιστιοφόρα, ταξιδεύοντας με το ποδήλατό του στο Σεν Τροπέ της Γαλλίας.

Aλουμινένιο κουβούκλιο

Υστερα από οκτώ μήνες προετοιμασίας, κατά τους οποίους ο γιος του κατασκεύασε ένα αλουμινένιο κουβούκλιο γύρω από κρεβάτι και το συνέδεσε με το ποδήλατό του, το 2018 ο Αϊλέτ αναχώρησε. Φτάνοντας στο Σεν Τροπέ θέλησε να συνεχίσει την «ποδηλατάδα» μέχρι τις Συρακούσες της Σικελίας, όπου πήγαινε διακοπές ως παιδί. Συνολικά δύο μήνες μετά την αναχώρησή του από το Ράι και αφού μάζεψε διαδικτυακά 45.000 ευρώ για το βρετανικό ίδρυμα για τον καρκίνο του προστάτη, έφτασε στις Συρακούσες, όπου τον περίμενε η σύζυγός του, συγγενείς και φίλοι.

Επιστρέφοντας στη Βρετανία ήταν προετοιμασμένος «για το χειρότερο», αλλά στις αρχές του 2019 εντάχθηκε σε κλινικές δοκιμές πειραματικού αντικαρκινικού φαρμάκου στο Royal Marsden Hospital. «Είμαι ακόμη εδώ» σχολίασε ο 59χρονος, αποκαλύπτοντας ότι νιώθει καλά. Τον Φεβρουάριο απέκτησε το πρώτο του εγγόνι, ενώ από τις 30 Μαΐου θα αρχίσει τον γύρο των ακτογραμμών της Βρετανίας με το ποδήλατό του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This