Εταιρία δίνει στεγαστικά δάνεια για αγορά «εξοχικού» στη… Σελήνη

Οι κατοικίες θα πωλούνται αντί 40.675.000 € και τα... κοινόχρηστα θα φτάνουν τα 270.000 € τον μήνα

Must Read

Βλέποντας τη NASA να «γκαζώνει» για την αποστολή το 2024 της πρώτης γυναίκας και του επόμενου άντρα στη Σελήνη, που πιστεύεται ότι θα ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία αποικίας στον δορυφόρο της Γης, εξειδικευμένη εταιρία σε πιστωτικά προϊόντα συνειδητοποίησε ότι πρόκειται να ανοίξει μια νέα αγορά ακινήτων και δημιούργησε τον πρώτο οδηγό στεγαστικών δανείων για σπίτια στο… φεγγάρι.

Οι ειδικοί της βρετανικής Money εντόπισαν στη Θάλασσα των Βροχών της Σελήνης τον ιδανικό χώρο για το χτίσιμο οικογενειακών κατοικιών. Στη συνέχεια υπολόγισαν το κόστος χτισίματος και συντήρησης των σεληνιακών κατοικιών, ώστε να γνωρίζουν οι πελάτες της το ύψος του στεγαστικού δανείου που θα ζητήσουν. Οσοι θελήσουν να είναι από τους πρώτους που θα αποκτήσουν «εξοχικό» στο φεγγάρι θα πρέπει να καταβάλουν πάνω από 40.675.000 ευρώ για την κατασκευή του, καθώς όλα τα υλικά θα μεταφερθούν από τη Γη. Η δεύτερη φουρνιά σπιτιών θα είναι πιο οικονομική, στα… 34.135.000 ευρώ, λόγω της διαθεσιμότητας των υλικών στο φεγγάρι.

Με τζάμια που δεν ραγίζουν ούτε αν χτυπηθούν από μετεωρίτη

Ως αντιστάθμισμα, τα σπίτια θα είναι εφοδιασμένα με τζάμια που δεν ραγίζουν ούτε αν χτυπηθούν από μετεωρίτη, θα είναι αεροστεγώς κλεισμένα για να αποφεύγονται διαρροές οξυγόνου και θα διαθέτουν βιομηχανικού επιπέδου κλιματισμό και σύστημα θέρμανσης. Θα υπάρχει δε πανάκριβο θερμοκήπιο για να καλλιεργεί κανείς φρούτα και λαχανικά. Ωστόσο, για να ζήσει κάποιος σε αυτά θα πρέπει να πληρώνει σε… λογαριασμούς 270.000 ευρώ κάθε μήνα. Η Money εξηγεί ότι στην αρχή το νερό θα πρέπει να έρχεται από τη Γη, ενώ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι αρκετά τα φωτοβολταϊκά και πιθανώς θα χρειαστεί η κατασκευή πυρηνικού σταθμού, κόστους 1.000.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This