Παρασκευή 30/7/2021

Ικανοποίηση στην AstraZeneca από το πόρισμα του ΕΜΑ – Ξαναρχίζουν οι εμβολιασμοί

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία κ.ά.) ήδη γνωστοποίησαν την επανέναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η AstraZeneca χαιρέτισε τα συμπεράσματα των βρετανικών και ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της κατά της Covid-19, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Η ασφάλεια των εμβολίων είναι θεμελιώδους σημασίας και χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των ρυθμιστικών αρχών που επιβεβαιώνουν το όφελος του εμβολίου μας στον τερματισμό της πανδημίας», ανέφερε η Αν Τέιλορ, επικεφαλής ιατρός της εταιρείας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη της ότι οι εμβολιασμοί μπορούν να ξαναρχίσουν στην Ευρώπη.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν πολλές χώρες να αναστείλουν τη χρήση του.

Μετά την ανακοίνωση του EMA, πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία κ.ά.) γνωστοποίησαν την επανέναρξη των εμβολιασμών με το εμβόλιο της.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ