Τετάρτη 28/7/2021

Με drones θα… βομβαρδίσουν τα σύννεφα τα Αραβικά Εμιράτα

Θα πετούν σε χαμηλά ύψη και θα χτυπούν με ρεύμα τα μόρια αέρα

Με τις μέσες βροχοπτώσεις να είναι στα 100 χιλιοστά ετησίως, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θέλουν περισσότερες. Έτσι αποφασίστηκε ένα νέο σχέδιο. Drones θα «χτυπήσουν» με ηλεκτρισμό τα σύννεφα! Όπως γράφει το BBC, η χώρα χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογία «cloud seeding», ρίχνοντας αλάτι για να ενισχύσει την υγροποίηση. Τα drones, εξοπλισμένα με ειδικά όργανα ηλεκτρικού φορτίου και αισθητήρες, θα πετούν σε χαμηλά ύψη και θα χτυπούν με ρεύμα τα μόρια αέρα. Η δοκιμή θα αξιολογηθεί, με απώτερο στόχο τη χρήση μεγαλύτερων αεροσκαφών στο μέλλον.

Το 2017 η κυβέρνηση χρηματοδότησε εννιά διαφορετικά προγράμματα με 15 εκατ. δολάρια και ένα εξ αυτών επιβλέπεται από επιστήμονες του University of Reading. Το πρόγραμμα έχει σκοπό να αλλάξει την ισορροπία του ηλεκτρικού φορτίου στα σταγονίδια των σύννεφων, εξήγησε ο καθηγητής Μάαρτεν Άμπαουμ, που δούλεψε πάνω στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Όπως είπε στο BBC, σκοπός είναι να βοηθηθούν τα ΗΑΕ ως προς το θέμα των βροχοπτώσεων, δεδομένου ότι η χώρα έχει «πολλά σύννεφα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ