Μέρκελ: «Δυστυχώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης»

Η Μέρκελ δήλωσε ότι θα εμβολιαζόταν ευχαρίστως με εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά θέλει να περιμένει τη σειρά της, καθώς είναι 66 ετών

Must Read

«Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ με το βλέμμα στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και τόνισε ότι η εισαγωγή του «φρένου έκτακτης ανάγκης» είναι ορθή και δυστυχώς, αναπόφευκτη.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε ακόμη ότι η ίδια θα εμβολιαζόταν ευχαρίστως με εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ ζήτησε, όταν θα υπάρχει επάρκεια εμβολίων, το σύνθημα να είναι «εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός».

Μετά το Πάσχα των Καθολικών (4 Απριλίου) θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού και στα ιατρεία των οικογενειακών γιατρών, ανακοίνωσε η Μέρκελ μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων με θέμα την εμβολιαστική στρατηγική ενόψει της αύξησης των παραδόσεων από τις εταιρίες. Αρχικά, οι γιατροί θα εμβολιάζουν άτομα με κινητικά προβλήματα και υποκείμενες νόσους, εξήγησε η Μέρκελ.

Από τις ήδη υπάρχουσες δομές εμβολιασμού θα συνεχίσουν να παρέχονται τουλάχιστον 2,25 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα, ενώ οι επιπλέον δόσεις θα διοχετεύονται στα ιατρεία. «Πρέπει να συνδυάσουμε την γερμανική αποτελεσματικότητα με ακόμη περισσότερη γερμανική ευελιξία», υπογράμμισε και ανέφερε ότι στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, πέντε κρατίδια με εξωτερικά σύνορα (Βαυαρία, Σαξονία, Ζάαρλαντ, Ρηνανία – Παλατινάτο και Θουριγγία) θα λάβουν επιπλέον ποσότητες εμβολίων, καθώς επιβαρύνονται περισσότερο, κυρίως από τις παραλλαγές του βασικού στελέχους του ιού.

Ενόψει της νέας τηλεδιάσκεψης που θα έχει την Δευτέρα με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων για τα μέτρα προστασίας που θα εφαρμοστούν το προσεχές διάστημα, η Μέρκελ παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση εξελίσσεται πολύ δύσκολα» και προέβλεψε ότι «δυστυχώς θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης», δηλαδή την αυτόματη επιβολή μέτρων, όταν σε μια περιοχή ο αριθμός νέων κρουσμάτων υπερβαίνει το 100 ανά 100.000 κατοίκους και εντός επτά ημερών. «Θα ήθελα να μπορούσαμε χωρίς αυτό το φρένο, αλλά αυτό δεν θα είναι εφικτό», παραδέχθηκε η Καγκελάριος. Ήδη τα κρατίδια, το ένα μετά το άλλο, ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσουν ακόμη τις αποφάσεις περί άρσης κάποιων περιορισμών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Μέρκελ δήλωσε ότι θα εμβολιαζόταν ευχαρίστως με εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά διευκρίνισε ότι θέλει να περιμένει τη σειρά της, καθώς είναι 66 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This