Χαμός και διακοπές στη διάσκεψη της Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων!

Οι πασχαλινές διακοπές και η... Μαγιόρκα εξόργισαν τη Μέρκελ!

Must Read

Ένταση και διαφωνίες επικράτησαν κατά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Άγκελα Μερκελ και των Πρωθυπουργών των κρατιδίων της Γερμανίας για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα η Καγκελάριος να διακόψει εκνευρισμένη την συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας τους συνομιλητές της «υπερβολικά χαλαρούς».

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Μέρκελ φέρεται να είπε, «αποφασίζουμε σήμερα, ότι θα τηρήσουμε, αυτό που αποφασίσαμε την προηγούμενη φορά – κι αυτό σε μια εποχή εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων είναι πολύ λίγο». Σύμφωνα μάλιστα με την BILD και το Spiegel, η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί εδώ και σχεδόν τέσσερις ώρες.

Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, μέχρι την διακοπή των συνομιλιών, είχε συμφωνηθεί η παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου και η αναστολή οποιουδήποτε σχεδίου χαλάρωσης των περιορισμών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις επαφές με πρόσωπα από άλλα νοικοκυριά κατά την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών (4 Απριλίου).

Τα σημαντικότερα σημεία διαφωνίας είναι η πρόβλεψη για «διακοπές φτωχές σε επαφή», δηλαδή είτε σε εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα είτε σε τροχόσπιτα. Πέντε από τους Πρωθυπουργούς προωθούσαν σθεναρά την ιδέα, αλλά προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις της Καγκελαρίου, η οποία την χαρακτήρισε «λάθος απόφαση σε λάθος στιγμή».

Σε σημείο τριβής έχει αναδειχθεί η λειτουργία των σχολείων και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, ενώ ένταση προκλήθηκε και στη συζήτηση για τις πασχαλινές διακοπές στη Μαγιόρκα. Η ισπανική πόλη είχε αφαιρεθεί προ μερών από τη γερμανική λίστα με τις επικίνδυνες και ήρθη η ταξιδιωτική οδηγία, κάτι που σήμαινε ότι δεν θα υπήρχε υποχρέωση καραντίνας ή τεστ για όσους επέστρεφαν στη Γερμανία και αυτό οδήγησε σε… έκρηξη κρατήσεων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This