Τετάρτη 4/8/2021

Σάλος από τη δήλωση Τζόνσον ότι η «απληστία και ο καπιταλισμός» βοήθησαν την επιτυχία των εμβολίων στη Βρετανία

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός σε χρόνο.. ρεκόρ πήρε πίσω αυτό που είπε!

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε σε βουλευτές του κόμματός του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε γρήγορα τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού χάρη στον «καπιταλισμό» και την «απληστία», ανέφερε η εφημερίδα The Sun, σε σχόλια που αποσκοπούσαν να… επαινέσουν τις φαρμακευτικές εταιρείες.

«Ο λόγος που έχουμε την επιτυχία του εμβολίου είναι εξαιτίας του καπιταλισμού, εξαιτίας της απληστίας, φίλοι μου», ανέφερε η βρετανική εφημερίδα ότι είπε κατά τη διάρκεια τηλε-συνάντησης με συντηρητικούς βουλευτές για να τους συσπειρώσει και να υποστηρίξουν τους περιορισμούς.

Η Sun ανέφερε ότι πρόσθεσε αργότερα: «Στην πραγματικότητα μετάνιωσα που το είπα» και πως ζήτησε επανειλημμένα από τους βουλευτές «να ξεχάσουν ότι το είπα», ενώ πηγές είπαν ότι τα σχόλια δεν αφορούσαν την τρέχουσα κόντρα με την ΕΕ σχετικά με την προμήθεια εμβολίων.

Ένας από τους βουλευτές που συμμετείχαν, είπε ότι δεν είχε δει ποτέ κανέναν να αποσύρει ένα σχόλιο «τόσο γρήγορα ή τόσο έντονα» όπως έκανε ο Βρετανός Πρωθυπουργός. Ο Τζόνσον «συνειδητοποίησε ότι τα έκανε θάλασσα τη στιγμή που το είπε και δεν το εννοούσε», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Η Downing Street αρνήθηκε να σχολιάσει όταν επικοινώνησε το Reuters.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ