Πέμπτη 13/5/2021

«Μπουρλότο» βάζει πάλι η Γερμανία! Απαγόρευση για το Ταμείο Ανάκαμψης!

Να «θάψει» οικονομικά, εν μέσω πανδημίας, τις αδύναμες χώρες θέλει το Βερολίνο! Αυτή η χώρα ηγείται της ΕΕ!

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα, είναι το απόλυτο δόγμα της Γερμανίας, που για ακόμη μια φορά δείχνει την… αλληλεγγύη της στις ευρωπαϊκές χώρες. Εν μέσω πανδημίας η χώρα που θέλει να ηγείται της ΕΕ βάζει «μπουρλότο». Απαγορεύοντας στον Πρόεδρό της, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, να υπογράψει το νόμο για τη συμμετοχή της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας!

Αυτή είναι η απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης, αν και το νομοσχέδιο συμμετοχής της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης είχε ψηφιστεί και από τη γερμανική βουλή και από το Συμβούλιο των Κρατιδίων.

Αμέσως μετά την ψήφιση, στο Συνταγματικό Δικαστήριο έγιναν προσφυγές, ενώ και το εθνικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) είχε ανακοινώσει και την δική του προσφυγή.

Όσοι αντιδρούν στη συμμετοχή της Γερμανίας στο Ταμείο Ανάκαμψης ισχυρίζονται ότι τα οικονομικά αδύναμα κράτη της ΕΕ δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν τα δάνεια στο Ταμείο Ανάκαμψης, οπότε το βάρος θα πέσει στα ισχυρότερα κράτη, δηλαδή στη Γερμανία!

Μάλιστα στα επιχειρήματά τους ενέταξαν και το bailout το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες. Επιχειρήματα που αποδέχτηκε το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο και τώρα ολόκληρη Ευρωπαϊκή Ένωση κρέμεται από τα… καμώματα της Γερμανίας, που έχει μάθει μόνο να παίρνει!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ