Τρομερό, διπλό χτύπημα στην Αίγυπτο

Συμπτώσεις που παραπέμπουν σε ασύμμετρο πόλεμο

Must Read

Δεν θα αναλύσουμε τις αιτίες. Δεν θα μπούμε σε θεωρίες συνωμοσίας. Το χτύπημα όμως που υπέστη η Αίγυπτος τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι συντριπτικό.

Η σύγκρουση των τρένων με τους δεκάδες νεκρούς, είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται για κάποιο ατύχημα. Αυτό μάλιστα διαρρέουν και αιγύπτιοι αξιωματούχοι αφού η πραγματογνωμοσύνη δείχνει άσκοπη χρήση του φρένου έκτακτης ανάγκης που οδήγησε σε ένα από τα πλέον πολύνεκρα δυστυχήματα στην ιστορία της Αιγύπτου.

Ήδη αρκετά δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, κάνουν λόγο για χτύπημα στο οποίο μπορεί να εμπλέκεται και η μουσουλμανική αδελφότητα, καθώς η τρομοκρατία των σιδηροδρόμων είναι ένα κοινό μυστικό το οποίο μπορεί να μην το παραδέχονται, αλλά είναι κάτι που συζητιέται.

Διώρυγα του Σουέζ
237 πλοία αυτή τη στιγμή έχουν εγκλωβιστεί έξω από την διώρυγα του Σουέζ

Από την άλλη έχουμε το πρωτοφανές συμβάν στην διώρυγα του Σουέζ. Η διώρυγα του Σουέζ είναι η αιμοδότης της Αιγύπτου, με εκατοντάδες εκατομμύρια τζίρο μηνιαίως. Είναι η βασική πηγή εσόδων γι’ αυτό και η διαχείριση γίνεται από ειδική εταιρεία ελεγχόμενη από το αιγυπτιακό κράτος με πλήρη ανεξαρτησία κινήσεων.

Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες πλοία περιμένουν από την διώρυγα να ανοίξει, γεγονός που προκαλεί ζημιά στην παγκόσμια οικονομία αλλά πραγματική καταστροφή στην αιγυπτιακή.

Αυτό το διπλό χτύπημα λοιπόν, είναι κάτι που προβληματίζει τις αιγυπτιακές αρχές αν και είναι προφανές ότι η υπόθεση του Σουέζ δεν σχετίζεται με το σιδηροδρομικό ατύχημα. Το οποίο όπως είπαμε δεν εκλαμβάνεται πλέον ως ατύχημα αλλά υπάρχει έρευνα για εγκληματική ενέργεια.

Είναι μια μεγάλη δοκιμασία για τον πρόεδρο Αλ Σίσι από την οποία πρέπει να βγει ισχυρός. Αλίμονο εάν πέσει και η Αίγυπτος στα χέρια της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This