Πέμπτη 29/7/2021

Η Κύπρος έβγαλε ήδη πρωτόκολλο για τον τουρισμό κι εμείς… (video)

Η Ελλάδα στο βλέποντας και κάνοντας...

Με το άνοιγμα του τουρισμού (το μόνο σίγουρο άνοιγμα από ότι φαίνεται…) να είναι προ των πυλών θα περίμενε κανείς η Ελλάδα εκτός από τις… προσκλήσεις και τα μεγάλα λόγια να έχει έτοιμο και ένα πλάνο για το πώς θα γίνει η υποδοχή των τουριστών, το λεγόμενο πρωτόκολλο τουρισμού. Λάθος.

Φυσικά και δεν έχουμε τίποτα έτοιμο, γι’ αυτό ο τουριστικός κόσμος είναι επιφυλακτικός και δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτα αναφορικά με την Ελλάδα. Κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Κύπρου.

Όλος ο σχεδιασμούς και τα πρωτόκολλα για το επανάνοιγμα της Κύπρου ως ελκυστικού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού έχουν ήδη παρουσιαστεί και επικαιροποιούνται μάλιστα. Το ενδιαφέρον από πολλές χώρες είναι μεγάλο για τουριστικές επισκέψεις στο νησί λόγω και των θετικών επιδημιολογικών δεδομένων στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Στο πρωτόκολλο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, το πώς κατηγοριοποιήθηκαν οι χώρες (πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη και γκρι ζώνη) και τι χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες τους ανάλογα με την κατηγορία, για τα ιατρικά πρωτόκολλα, για το τι θα γίνεται στην περίπτωση που αρρωστήσει κάποιος κλπ.

nb pinakas hores

Η ταξινόμηση για τις χώρες της ΕΕ και του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας στις Κατηγορίες Πράσινη, Πορτοκαλί ή Κόκκινη, στηρίζεται σε αυτή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ενώ οι τρίτες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Λευκορωσία, Κατάρ, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αρμενία, Γεωργία, Μπαχρέιν) και όσες συμπεριλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο κατάλογο της Σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (EU) 2021/89 για τη σταδιακή κατάργηση των προσωρινών περιορισμών για τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ, αυτές αξιολογούνται επιδημιολογικά από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και ταξινομούνται σε Πράσινη, Πορτοκαλί, Κόκκινη.

Δείτε αναλυτικά:

COVID-19 Destination Protocol, Cyprus

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ