Η Κύπρος έβγαλε ήδη πρωτόκολλο για τον τουρισμό κι εμείς… (video)

Η Ελλάδα στο βλέποντας και κάνοντας...

Must Read

Με το άνοιγμα του τουρισμού (το μόνο σίγουρο άνοιγμα από ότι φαίνεται…) να είναι προ των πυλών θα περίμενε κανείς η Ελλάδα εκτός από τις… προσκλήσεις και τα μεγάλα λόγια να έχει έτοιμο και ένα πλάνο για το πώς θα γίνει η υποδοχή των τουριστών, το λεγόμενο πρωτόκολλο τουρισμού. Λάθος.

Φυσικά και δεν έχουμε τίποτα έτοιμο, γι’ αυτό ο τουριστικός κόσμος είναι επιφυλακτικός και δεν μπορεί να προγραμματίσει τίποτα αναφορικά με την Ελλάδα. Κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Κύπρου.

Όλος ο σχεδιασμούς και τα πρωτόκολλα για το επανάνοιγμα της Κύπρου ως ελκυστικού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού έχουν ήδη παρουσιαστεί και επικαιροποιούνται μάλιστα. Το ενδιαφέρον από πολλές χώρες είναι μεγάλο για τουριστικές επισκέψεις στο νησί λόγω και των θετικών επιδημιολογικών δεδομένων στο μέτωπο του κορωνοϊού.

Στο πρωτόκολλο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, το πώς κατηγοριοποιήθηκαν οι χώρες (πράσινη, πορτοκαλί, κόκκινη και γκρι ζώνη) και τι χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες τους ανάλογα με την κατηγορία, για τα ιατρικά πρωτόκολλα, για το τι θα γίνεται στην περίπτωση που αρρωστήσει κάποιος κλπ.

Η ταξινόμηση για τις χώρες της ΕΕ και του ΕΟΧ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας στις Κατηγορίες Πράσινη, Πορτοκαλί ή Κόκκινη, στηρίζεται σε αυτή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ενώ οι τρίτες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ισραήλ, Λίβανος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Λευκορωσία, Κατάρ, Σερβία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Αρμενία, Γεωργία, Μπαχρέιν) και όσες συμπεριλαμβάνονται στον επικαιροποιημένο κατάλογο της Σύστασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (EU) 2021/89 για τη σταδιακή κατάργηση των προσωρινών περιορισμών για τα μη απαραίτητα ταξίδια στην ΕΕ, αυτές αξιολογούνται επιδημιολογικά από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και ταξινομούνται σε Πράσινη, Πορτοκαλί, Κόκκινη.

https://youtu.be/-VaplQ3XPEw

Δείτε αναλυτικά:

COVID-19 Destination Protocol, Cyprus

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This