Με AstraZeneca εμβολιάστηκε ο Ντράγκι – Ο Καναδάς ανέστειλε τη χορήγηση του εμβολίου στους κάτω των 55

Οι αναφορές περιστατικών θρόμβωσης στην Ευρώπη προκάλεσαν παύση των εμβολιασμών στον Καναδά

Must Read

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και η σύζυγός του εμβολιάστηκαν σήμερα το πρωί κατά του κορωνοϊού. Είναι αμφότεροι ηλικίας 73 ετών.

Τους χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca στο κέντρο εμβολιασμού του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Ρώμης Termini.

Παύση εμβολιασμών με AstraZeneca στον Καναδά

Ο Καναδάς ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών, επισημαίνοντας ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια, μετά από αρκετές αναφορές σοβαρής θρόμβωσης αίματος μεταξύ των εμβολιασμένων στην Ευρώπη.

Η απόφαση προέκυψε μετά από σύσταση της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Ανοσοποίηση του Καναδά, η οποία ζήτησε μια παύση για να αξιολογήσει τις ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια: «Υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα σχετικά με το όφελος από την παροχή εμβολίων AstraZeneca Covid-19 σε ενήλικες κάτω των 55 ετών, λαμβάνοντας υπόψη τους πιθανούς κινδύνους που συνδέονται με το VIPIT (προθρομβωτική ανοσοποιητική θρομβοπενία)», δήλωσε η Shelley Deeks, αντιπρόεδρος της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Η σύσταση προήλθε από νέα δεδομένα από την Ευρώπη που υποδηλώνουν ότι ο κίνδυνος πήξης του αίματος στους αποδέκτες του εμβολίου της AstraZeneca θα μπορούσε να είναι τόσο υψηλός όσο 1 στους 100.000, πολύ υψηλότερος από αυτόν του 1 στο 1εκ. που είχε εκτιμηθεί προηγουμένως από ερευνητές, δήλωσε η Deeks.

Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους ασθενείς που εμφάνισαν θρόμβωση ήταν γυναίκες κάτω των 55 ετών και ότι το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ εκείνων που ανέπτυξαν θρόμβους αίματος φτάνει στο 40%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This