Σάββατο 24/7/2021

Το… Βατικανό έλεγε «ευχαριστώ» με ιερόδουλες

«Δώρο» πληρωμένο σεξ από αξιωματούχο του Βατικανού

Μια ιερόδουλη ως «ευχαριστώ» φέρεται ότι πρόσφερε αξιωματούχος του Βατικανού σε επιχειρηματία που μεσολάβησε για να αγοράσει ένα ακριβό ακίνητο.

Ο Τζανλουίτζι Τόρτζι έπαιξε τον ρόλο του μεσάζοντα για την αγορά ενός κτιρίου γραφείων στο Λονδίνο, αξίας 350.000.000 ευρώ. Οπως κατέθεσε στο δικαστήριο, ανώτατος αξιωματούχος του Βατικανού, ο οποίος εμπλεκόταν στην αγοραπωλησία, του προσέφερε σεξ με ιερόδουλη για να τον ευχαριστήσει, απείλησε τη ζωή του ίδιου και των παιδιών του και καυχήθηκε ανοιχτά ότι εκβιάζει ανώτατους κληρικούς της Ρώμης.

Ο μεσάζοντας το κατέθεσε σε βρετανικό δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι ενημέρωσε και τον Πάπα για τη συμπεριφορά του αξιωματούχου. Οι πικάντικες αυτές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως στο πλαίσιο έρευνας των βρετανικών Αρχών για την εν λόγω επένδυση της Αγίας Εδρας στο Λονδίνο, με τον Τόρτζι να κατηγορείται για υπεξαίρεση και απάτη.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο 42χρονος μεσάζοντας απέσπασε εκβιαστικά 15.000.000 ευρώ από το Βατικανό ως αμοιβή, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι του ενέκριναν αυτή του την αμοιβή και υπέγραψαν συμβόλαιο που του παραχωρούσαν το δικαίωμα να ασχοληθεί με την αγοραπωλησία. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και λειτούργησε απολύτως νόμιμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ