Πάνε στράφι 15 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Johnson & Johnson στη Βαλτιμόρη

Υπάλληλοι εργοστασίου μπέρδεψαν τη δραστική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του εμβολίου

Must Read

Περίπου 15 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson καταστράφηκαν λόγω ανθρώπινου σφάλματος σε εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, κάτι που ενδέχεται να καθυστερήσει τον εφοδιασμό των ΗΠΑ, έγραψε η εφημερίδα New York Times.

Πριν από μερικές εβδομάδες, υπάλληλοι σε αυτό το τεράστιο εργοστάσιο, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Emergent BioSolutions, εταίρος της J&J, μπέρδεψαν τη δραστική ουσία που απαιτείται για την παραγωγή του προϊόντος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η  J&J δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των 15 εκατομμυρίων κατεστραμμένων δόσεων, πάντως ανέφερε πως κατά τον επιτόπιο έλεγχο ποιότητας «εντοπίστηκε παρτίδα φαρμακευτικής ουσίας που δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια ποιότητας της Emergent BioSolutions». Το εργοστάσιο «δεν έχει ακόμη λάβει άδεια να κατασκευάζει τη δραστική ουσία του εμβολίου μας» πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη ποσότητα «ουδέποτε έφθασε (…) στο τέλος της παραγωγικής διαδικασίας μας, δεν συσκευάστηκε», πρόσθεσε η εταιρεία.

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ενημερώθηκε και αποφασίστηκε να σταθούν επιπλέον ειδικοί επιτόπου για να επιβλέπουν τη διαδικασία παραγωγής, πάντα σύμφωνα με την J&J.

«Σε συντονισμό με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας, τα μέτρα που λάβαμε θα μας επιτρέψουν να παραδώσουμε με κάθε ασφάλεια 24 εκατ. δόσεις τον Απρίλιο», διαβεβαίωσε η J&J.

Οι NYT διευκρίνισαν ότι δεν επηρεάστηκαν οι δόσεις του εμβολίου που παραδίδονται το τρέχον διάστημα στις ΗΠΑ, καθώς έχουν κατασκευαστεί στην Ολλανδία. Όμως μελλοντικές παραδόσεις αναμένεται να προέλθουν από αυτό το εργοστάσιο στη Βαλτιμόρη, όπου η χορήγηση άδειας για την παραγωγή του εμβολίου καθυστερεί.

Θυμίζουμε ότι το εμβόλιο της J&J κατά του κορωνοϊού χορηγείται σε μία δόση· με άλλα λόγια, 15 εκατομμύρια δόσεις αρκούσαν για να ανοσοποιηθούν 15 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι ΗΠΑ λογαριάζουν σε αυτό το εμβόλιο για να επιταχύνουν την εκστρατεία ανοσοποίησης και έχουν παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This