Δεν κρατιέται ο Ερντογάν: Η Τουρκία κατασκευάζει 26 νέες φυλακές για να έχει να συλλαμβάνει ο σουλτάνος

Η Τουρκία κατατάσσεται δεύτερη στο ποσοστό φυλάκισης μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ

Must Read

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας κατασκευάζει 26 νέες φυλακές σε όλη τη χώρα, ενώ 17 σωφρονιστικά καταστήματα έχουν ανακαινιστεί τον τελευταίο χρόνο, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü, επικαλούμενη έκθεση υπουργείου για το 2020.

Οι νέες εγκαταστάσεις φυλακών χτίζονται με γνώμονα τον αυξανόμενο αριθμό καταδίκων (τις συνεχείς συλλήψεις όσων ο Ερντογάν θωρεί… άπιστους δηλαδή), σε μια προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα χωρητικότητας στις 374 φυλακές που υπάρχουν σήμερα στην Τουρκία, ανέφερε το υπουργείο.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, η Τουρκία ψήφισε νόμο που άνοιξε το δρόμο για 90.000 κρατούμενους – το ένα τρίτο του πληθυσμού των φυλακών της χώρας – να απελευθερωθούν σε μια προσπάθεια να μειωθεί η απειλή του κορωνοϊού στις υπερφορτωμένες φυλακές. Ωστόσο, το νομοσχέδιο αποκλείει τους πολιτικούς κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων και ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κυβερνητική καταστολή από το 2016.

Ο αριθμός των κρατουμένων στη χώρα αυξήθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, όταν η κυβέρνηση Ερντογάν συνέλαβε (και συνεχίζει να συλλαμβάνει) δεκάδες χιλιάδες, σε μια εκτεταμένη καταστολή της διαφωνίας.

Η Τουρκία έχει σήμερα κρατούμενο πληθυσμό 250.756 ατόμων, σύμφωνα την έκθεση του υπουργείο για το 2020, από 120.000 το 2010 και 48.000 το 2000 και κατατάσσεται δεύτερη στο ποσοστό φυλάκισης (αριθμός των φυλακισμένων ανά 100.000 πληθυσμού) μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με έκθεση του Μαΐου του 2020.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This