Νέα «Κερκόπορτα» στο Facebook: Διέρρευσαν τα δεδομένα 617.722 Ελλήνων!

Η πλήρης διαρροή περιλαμβάνει στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών από 106 χώρες που, μάλιστα, είναι προσβάσιμα δωρεάν για τον οποιονδήποτε

Must Read

Στο έλεος των χάκερ βρέθηκαν για μια ακόμη φορά εκατομμύρια χρήστες του Facebook ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, καθώς διέρρευσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα! 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Business Insider, η διαρροή περιλαμβάνει στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών της δημοφιλέστερης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, είναι προσβάσιμα δωρεάν στον οποιονδήποτε θέλει να τα εκμεταλλευτεί για τον οποιονδήποτε σκοπό. Ανάμεσά τους τηλεφωνικοί αριθμοί, πλήρη ονόματα, τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων, στοιχεία βιογραφικών και, σε κάποιες περιπτώσεις, διευθύνσεις e-mail.

Ο ιστότοπος διασταύρωσε έναν περιορισμένο αριθμό στοιχείων, επιβεβαιώνοντας την γνησιότητά τους, με τον εκπρόσωπο του Facebook να τονίζει σε γραπτή δήλωσή του πως «πρόκειται για παλιά δεδομένα, τα οποία είχαν διαρρεύσει το 2019», προσθέτοντας ότι «ανακαλύψαμε και λύσαμε το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019».

Την περίοδο εκείνη η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει πράγματι το τεχνολογικό πρόβλημα που είχε επιτρέψει στα στοιχεία να διαρρεύσουν. Ωστόσο, από τη στιγμή που η διαρροή έχει συμβεί, η εταιρεία έχει ελάχιστες δυνατότητες να σταματήσει τη διακίνηση των στοιχείων ελεύθερα στο Διαδίκτυο.

Σπάνια η ελεύθερη διακίνηση για τόσο μεγάλες βάσεις δεδομένων

O Άλον Γκαλ, επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία πληροφοριών περί κυβερνοεγκλήματος Hudson Rock, υπογράμμισε πως αυτές οι μεγάλες βάσεις δεδομένων σπανίως διακινούνται ελεύθερα στο Διαδίκτυο, διότι οι άνθρωποι που τις έχουν στα χέρια τους προσπαθούν να τις εκμεταλλευτούν οικονομικά για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία που ανάρτησε στο Twitter, έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα από χρήστες του Facebook σε 106 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων 32 εκατομμύρια από τις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια από τη Βρετανία και 6 εκατομμύρια από την Ινδία.

https://twitter.com/UnderTheBreach/status/1378314424239460352

Στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονται στοιχεία 617.722 χρηστών από την Ελλάδα και 152.321 από την Κύπρο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί κανείς να συναντήσει, όπως είναι φυσικό, και… τρανταχτά ονόματα από τον χώρο της showbiz, του ποδοσφαίρου, καθώς και της πολιτικής.

Πάντως, οι προτεινόμενες κινήσεις για να εξασφαλίσετε, όσοι είστε χρήστες του Facebook, την ασφάλεια του λογαριασμού σας, είναι να αλλάξετε τον κωδικό σύνδεσης και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This