«Δεν φταίω εγώ για το Ever Given» – Η πρώτη καπετάνισσα της Αιγύπτου στοχοποιήθηκε άδικα

Λογαριασμοί τρολ επιστράτευσαν πειραγμένες φωτογραφίες και σεξιστικά σχόλια

Must Read

Τα σεξιστικά σχόλια περί οδήγησης και παρκαρίσματος επιστρατεύτηκαν και στην περίπτωση του μπλοκαρίσματος της Διώρυγας του Σουέζ από το «Ever Given».

Ετσι βρέθηκαν διάφοροι που άρχισαν να διαρρέουν στο διαδίκτυο ότι αυτή που σφήνωσε το τεράστιο πλοίο ήταν η πρώτη γυναίκα καπετάνισσα της Αιγύπτου Μαρούα Ελσελεχντάρ, η οποία, ωστόσο, βρισκόταν εκατοντάδες μίλια μακριά. Λογαριασμοί τρολ επιστράτευσαν πειραγμένες φωτογραφίες για να στηρίξουν το σενάριό τους, το οποίο η ίδια φοβάται ότι έχει βλάψει τη φήμη της.

Η 29χρονη καλλονή, αν και δεν έχει εικόνα για το ποιος μπορεί να ενορχήστρωσε κάτι τέτοιο, εκτιμά ότι στοχοποιήθηκε εξαιτίας του φύλου της. «Σοκαρίστηκα. Ενιωσα ότι μπορεί να στοχοποιήθηκα επειδή είμαι μια επιτυχημένη γυναίκα σε αυτόν τον τομέα ή επειδή είμαι Αιγύπτια, αλλά δεν είμαι σίγουρη» δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC. Η καπετάνισσα, που προσπαθεί να εδραιωθεί σ’ έναν καθαρά ανδροκρατούμενο χώρο, αφού οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 2% των ναυτικών παγκοσμίως, όταν το «Ever Given» φράκαρε στο κανάλι, βρισκόταν στο πλοίο «Aida IV», το οποίο ανήκει στην αιγυπτιακή Αρχή ασφάλειας ναυσιπλοΐας και πραγματοποιεί δρομολόγια τροφοδοσίας σ’ έναν φάρο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πάθος για τη θάλασσα

Η Μαρούα αποκαλύπτει ότι αποφάσισε να ενταχθεί στο εμπορικό ναυτικό αφού ο αδερφός της μπήκε στην Αραβική Ακαδημία Επιστήμης, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Μεταφορών και δεδομένου ότι είχε πάντα πάθος με τη θάλασσα. Η σχολή δεχόταν μόνο άνδρες, αλλά αυτή δεν τα παράτησε και έκανε την προσπάθειά της, η οποία τελικά στέφθηκε με επιτυχία έπειτα από παρέμβαση του τότε προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ. Παρ’ όλα αυτά, η Μαρούα αποκαλύπτει ότι χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον έντονο σεξισμό κατά τη διάρκεια των σπουδών της και, όπως όλα δείχνουν, θα τον βρίσκει μπροστά της ακόμη για πολύ καιρό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This