Εμβόλιο AstraZeneca: Μόνο στους 60-65 ετών στην Ισπανία, στους άνω των 55 στο Βέλγιο

Μετά τη δημοσιοποίηση της εκτίμησης του ΕΜΑ ότι οι θρομβώσεις πρέπει να καταγραφούν ως μια από τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου

Must Read

Η Ισπανία αποφάσισε το εμβόλιο της αγγλοσουηδικής φαρμακευτικής βιομηχανίας AstraZeneca να συνεχίσει να χορηγείται μεν, αλλά μόνο σε πολίτες μεταξύ 60 και 65 ετών, μετά τις ανακοινώσεις ευρωπαϊκών και βρετανικών εποπτικών φορέων που επιβεβαίωσαν την συσχέτιση του προϊόντος με σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων στον εγκέφαλο.

«Θα συνεχίσουμε να χορηγούμε το εμβόλιο της AstraZeneca, (στους πολίτες) από 60 ως 65 ετών», ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, η Καρολίνα Ντάριας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από σύσκεψη με τους επικεφαλής των περιφερειακών υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Ντάριας ανακοίνωσε την απόφαση αυτή μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της εκτίμησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι οι θρομβώσεις θα πρέπει να καταγραφούν ως μια από τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου.

Τι ανακοίνωσε το Βέλγιο

Το Βέλγιο θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών για ένα μήνα. Οι υπουργοί υγείας της χώρας αποφάσισαν να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca για άτομα ηλικίας κάτω των 55 ετών, σχολίασε ο ομοσπονδιακός Υπουργός Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε.

«Αυτό αλλάζει πολύ λίγα στην τρέχουσα εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία θα συνεχιστεί αμείωτη», ανέφερε στο VRT News επισημαίνοντας ότι «επί του παρόντος, εστιάζουμε στα άτομα άνω των 65 και σε άτομα που έχουν ορισμένες ασθένειες. Αυτοί είναι επίσης κυρίως ηλικιωμένοι».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This