Ένας ακόμη Αφροαμερικανός νεκρός από αστυνομικά πυρά στην Μινεάπολη! Νέες ταραχές στις ΗΠΑ (video)

Άφησε την τελευταία του πνοή μερικά χιλιόμετρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Τζορτζ Φλόιντ

Must Read

Νεκρός από αστυνομικά πυρά, μόλις μερικά χιλιόμετρα από εκεί που είχε δολοφονηθεί ο Τζορτζ Φλόιντ, έπεσε ένας ακόμη Αφροαμερικανός στην Μινεάπολη των ΗΠΑ προκαλώντας οργή και αγανάκτηση σε χιλιάδες πολίτες που κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε η αστυνομία του Μπρούκλιν Σέντερ, αστυνομικοί σταμάτησαν οδηγό για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας λίγο πριν από τις 02:00 και διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψής. Έτσι, όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ο νεαρός ξαναμπήκε στο αυτοκίνητο. Ένας από τους αστυνομικούς έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου και τραυμάτισε τον οδηγό, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο άνδρας οδήγησε για αρκετά τετράγωνα προτού συγκρουστεί με άλλο όχημα. Εξέπνευσε επιτόπου. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κάμερες που φόραγαν τα δύο μέλη της ήταν ενεργοποιημένες στη διάρκεια του περιστατικού.

Ο άνδρας που σκοτώθηκε ήταν ο Ντόντε Ράιτ, 20 ετών, σύμφωνα με τη Star Tribune.

Αμέσως ξέσπασαν διαδηλώσεις, και περίπου 100 άνθρωποι, αρκετοί εμφανώς εξοργισμένοι, ο ένας εκ των οποίων κράταγε πλακάτ που ανέγραφε το σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ», ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς εφοδιασμένους με εξαρτύσεις αντιμετώπισης ταραχών. Στην διάρκεια των επεισοδίων, αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες, πέτυχαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους και προκάλεσαν αιμορραγία σε τουλάχιστον τον έναν. Ορισμένοι στο πλήθος διαλύθηκαν όταν η αστυνομία φάνηκε να ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα, κάτι πάντως που δεν συνέβη.

Αυτοκίνητα της αστυνομίας υπέστησαν επίθεση από διαδηλωτές που τους πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς, ενώ, σύμφωνα με ρεπόρτερ της εφημερίδας Minneapolis Star Tribune, διαδηλωτές άρχισαν κατόπιν να χοροπηδάνε πάνω στα καπό και στις οροφές των περιπολικών.

Η δίκη για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η δίκη του αστυνομικού που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Τζορτζ Φλόιντ πατώντας τον στον λαιμό, ενώ είχε τα χέρια δεμένα με χειροπέδες πισθάγκωνα και δεν πρόβαλε καμία αντίσταση. Η ακροαματική διαδικασία εισέρχεται σήμερα στην τρίτη της εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This