Πέμπτη 13/5/2021

Αποικία της Τουρκίας η Λιβύη! Εθνικός κίνδυνος για την Ελλάδα τα τετελεσμένα της συνάντησης

Επιβεβαιώθηκε η άθλια στάση του Λίβυου πρωθυπουργού απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Από την πρώτη στιγμή είχαμε υποστηρίξει πως το ταξίδι στην Λιβύη, συνιστά κίνηση υψηλού ρίσκου και πως πραγματικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμιά δουλειά να επισκεφθεί τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό την ώρα που ο τελευταίος δεν έχει δεσμευθεί ότι θα ακυρώσει το παράνομο μνημόνιο Λιβύης – Τουρκίας.

Τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ χειρότερα και ισοδυναμούν με τεράστια αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, αλλά και μέγα εθνικό κίνδυνο στα νότια σύνορα μας. Όπως αποδείχτηκε από τα συμπεράσματα της επίσκεψης του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Λιβύης Αμπντουλχαλίμ Ντμπεϊμπά μαζί με 14 υπουργούς, στην Άγκυρα. Αμέσως μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα συμπεράσματα των επαφών που είχε η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης με την τουρκική κυβέρνηση, έχουμε την πλήρη αποδοκιμασία των τριών συνθηκών που είχε θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας – Λιβύης.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση εμμένει και υποστηρίζει το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης αρνείται να διώξει τον τουρκικό στρατό και τους ισλαμιστές μισθοφόρους από την χώρα.

Η Υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης, θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την εμπλοκή των τουρκικών εταιρειών στην ανοικοδόμηση της Λιβύης.

Μετά από αυτό, θα έπρεπε άμεσα να κλείσουμε την πρεσβεία μας στην Λιβύη. Διότι η επανεκκίνηση των διπλωματικών σχέσεων με τον νότιο γείτονα μας, υπό αυτές τις συνθήκες, συνιστά έμμεση αναγνώριση των παράνομων ενεργειών της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ