Τρίτη 18/5/2021

Η Μέρκελ άλλαξε τη νομοθεσία για να επιβάλλει ακόμη πιο αυστηρό lockdown!

«Εάν περιμέναμε να γεμίσουν όλες οι κλίνες στις ΜΕΘ, θα ήταν πολύ αργά...»

Για νίκη της Άνγκελα Μέρκελ έκαναν λόγο χθες τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από την απόφαση του υπουργικού της συμβουλίου να προβεί στην αυστηροποίηση του lockdown, με την αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα.

Με την εφαρμογή των νέων κανονισμών, λοιπόν, σε πολλές περιοχές της Γερμανίας, όπου τα κρούσματα υπερβαίνουν επί τρεις ημέρες τα 100 ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας, θα κλείνουν αυτομάτως τα καταστήματα και θα επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 21.00 έως τις 05.00, ενώ οι ελάχιστες εξαιρέσεις θα αφορούν μόνο θέματα εργασίας και φροντίδας ζώων.

Όταν, μάλιστα, τα κρούσματα υπερβαίνουν τα 200, τότε θα κλείνουν υποχρεωτικά και τα σχολεία και θα συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με την «Bild», η Μέρκελ θέλει να εφαρμόσει τη νέα νομοθεσία το συντομότερο δυνατό και θα επιδιώξει να την περάσει με επιταχυμένη διαδικασία τόσο από το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο όσο και από το ομοσπονδιακό συμβούλιο. Εκτιμά, μάλιστα, ότι με την εισαγωγή της θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν τους τελευταίους μήνες στον συντονισμό ομοσπονδίας και κρατιδίων.

Απόφαση που ελήφθη με ήδη μεγάλη καθυστέρηση

Η ίδια η καγκελάριος περιέγραφε χθες ως σημαντική και αναγκαία την αλλαγή της νομοθεσίας περί προστασίας από μεταδοτικά νοσήματα που αποφάσισε η κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα ότι η απόφαση ελήφθη με ήδη μεγάλη καθυστέρηση. Τόνισε, επίσης, πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ αργά εάν περιμέναμε να γεμίσουν όλες οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ