Πέμπτη 5/8/2021

Μπουρλά: «Ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση για τους εμβολιασμένους»

Ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα πόσο καιρό διαρκεί η προστασία έναντι του ιού από τη στιγμή του εμβολιασμού

Την πιθανότητα να χρειαστεί να χορηγηθεί και τρίτη δόση σε όσους έκαναν ή κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, άφησε ο CEO της εταιρείας.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά θεωρεί ότι μπορεί να γίνει στους εμβολιασμένους πολίτες και μία τρίτη ενισχυτική δόση του εμβολίου μέσα σε 12 μήνες.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Pfizer για την παραλαβή 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων το 2022 και το 2023.

Οι δηλώσεις του CEO της Pfizer έγιναν την 1η Απριλίου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της αμερικανικής πολυεθνικής CVS Health, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

«Σημαντικό εργαλείο τα εμβόλια»

  • σημαντικό να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων που μπορεί δυνητικά να μολυνθεί από τον κορωνοϊό
  • αισιόδοξος ότι τα εμβόλια θα καταστούν σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά των εξαιρετικά μεταδοτικών παραλλάξεων του ιού

Η Pfizer πάντως ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της για την Covid-19 είναι αποτελεσματικό άνω του 91% στην προστασία κατά της νόσου και 95% αποτελεσματικό έναντι της σοβαρής ασθένειας έως και έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ