Πέμπτη 13/5/2021

Έτοιμη η ΕΕ να αποκλείσει τις εταιρείες που δεν χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA στα εμβόλια

Η ΕΕ πιθανόν δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων με τις J&J και AstraZeneca

Είναι πιθανόν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων κατά της Covid-19 με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, δήλωσε σήμερα η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί», αλλά μετά την απόφαση της Δανίας να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, «η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι» η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες, δήλωσε η υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

«Δεν έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με τις Johnson & Johnson και AstraZeneca για νέο συμβόλαιο, εκεί που έχουμε συνομιλίες με τις Pfizer/BioNTech και Moderna».

«Έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο με εμβόλια τύπου mRNA που λειτουργεί πολύ καλά και έχουν λίγες παρενέργειες, θα έχουμε νέα εμβόλια, αν όλα πάνε καλά, των Novavax, Sanofi, που είναι εμβόλια ενισχυτικών πρωτεϊνών, που έχουν πολύ καλά αποτελέσματα και έχουμε καθυστέρηση 50 ετών σε αυτό το είδος της τεχνολογίας», εξήγησε. «Αυτά τα εμβόλια θα φθάσουν κατά το δεύτερο εξάμηνο, άρα θα έχουμε πολλές δόσεις σε πολλές πλατφόρμες που θα επιτρέψουν να καλύψουμε το σύνολο των αναγκών».

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa έγραψε τις προάλλες ότι η ΕΕ θα χρησιμοποιεί μόνο εμβόλια mRNA το 2022, ενώ αν τελικά ισχύσει αυτό, τότε δεν υπάρχει περίπτωση προφανώς να εγκριθεί το ρωσικό εμβόλιο που κατασκευάζεται με την «παλιά» τεχνολογία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ