Σάββατο 8/5/2021

Δεύτερο περιστατικό σπάνιας θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca στον Καναδά

Τη δεύτερη περίπτωση εμφάνισης σπάνιας θρόμβωσης στο αίμα και χαμηλών αιμοπεταλίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορωνοϊό, τη χρήση του οποίου πάντως εξακολουθούν να συνιστούν, ανακοίνωσαν χθες οι υγειονομικές αρχές του Καναδά.

Πρόκειται για έναν πολίτη που ζει στην επαρχία Αλμπέρτα δυτικά του Καναδά και έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca που παράγεται από Serum Institute of India. «Στο πρόσωπο αυτό χορηγήθηκε θεραπεία και αναρρώνει», διευκρίνισαν οι Αρχές.

Υπενθυμίζεται, ότι η πρώτη περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης ανακοινώθηκε την Τρίτη. Επρόκειτο για μια κάτοικο Κεμπέκ, που έχει λάβει το ίδιο εμβόλιο.

Οι Αρχές εξακολουθούν να το συνιστούν

Οι σχηματισμοί θρόμβων στο αίμα μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca «παραμένουν πολύ σπάνιοι» και οι αρχές του Καναδά «συνεχίζουν να θεωρούν ότι τα πλεονεκτήματα των εμβολίων (…) για την προστασία έναντι της πανδημίας ξεπερνούν τους δυνητικούς κινδύνους», σημείωσαν.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τη χρήση όλων των εμβολίων και να αξιολογούν κάθε νέο πρόβλημα ασφάλειας που εγείρει η αξιοποίησή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ