Σάββατο 8/5/2021

Αμείλικτος ο εισαγγελέας στη δίκη για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

«Αυτό δεν ήταν αστυνόμευση, ήταν δολοφονία»

Για σχεδόν δύο ώρες σήμερα στη δίκη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ο εισαγγελέας της Μινεσότα Steve Schleicher ήταν «καταπέλτης» για τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν που ευθύνεται για τον θάνατό του. Και ζήτησε την καταδίκη του.

Μίλησε για την σκληρότητα και την αδιαφορία του κατηγορούμενου αστυνομικού και περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ: «Αυτό που έκανε ο κατηγορούμενος δεν ήταν αστυνόμευση. Αυτό που έκανε ο κατηγορούμενος ήταν επίθεση, ήταν δολοφονία. Ο Τζορτζ Φλόιντ πάλεψε, απελπισμένος να αναπνεύσει, αλλά η δύναμη [που άσκησε ο Σόβιν] ήταν πάρα πολύ. Παγιδεύτηκε. Ήταν παγιδευμένος με το σκληρό πεζοδρόμιο κάτω από αυτόν, τόσο σκληρό όσο οι άντρες που τον κρατούσαν. Ήταν το γόνατο του Σόβιν στο λαιμό του Φλόιντ για περισσότερο από εννέα λεπτά, αυτό που τον σκότωσε, όχι οποιαδήποτε καρδιακή κατάσταση ή υπερβολική δόση ναρκωτικών».

Η αναφορά στα ναρκωτικά ήταν η απάντηση του εισαγγελέα στα επιχειρήματα των δικηγόρων υπεράσπισης, ότι ο Φλόιντ είχε αντισταθεί στη σύλληψη και θα μπορούσε να είχε υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών στο σώμα του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ