Το CDC μελετά αν το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει περαιτέρω σοβαρές παρενέργειες

Συμβουλευτική επιτροπή των CDC συνεδριάζει την Παρασκευή για να εξετάσει τα δεδομένα για πιθανές σοβαρές παρενέργειες του προϊόντος της J&J

Must Read

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ μελετούν τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με περιπτώσεις δυνητικών σοβαρών παρενεργειών μεταξύ ανθρώπων που έλαβαν το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού, πέραν αυτών που ήδη οδήγησαν στην αναστολή της αξιοποίησής του, δήλωσε η Ροσέλ Ουαλίνσκι, διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Την περασμένη εβδομάδα, οι εποπτικοί φορείς των ΗΠΑ κάλεσαν να ανασταλεί η χορήγηση του προϊόντος της J&J εξαιτίας σοβαρών περιστατικών θρόμβων στο αίμα σε έξι γυναίκες κάτω των 50 ετών, οι οποίες ήταν ανάμεσα στα 7 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο, που χορηγείται σε μία δόση.

«Μας ενθαρρύνει το ότι δεν έχει υπάρξει μεγάλος αριθμός περιπτώσεων, αλλά το κοιτάμε, μελετάμε (τις αναφορές) που έχουμε», είπε η Ουαλίνσκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες. Ο ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) παρακολουθεί τη βάση δεδομένων της αμερικανικής κυβέρνησης για επιπλέον περιστατικά παρενεργειών, πρόσθεσε.

Η Ροσέλ Ουαλίνσκι δεν έδωσε λεπτομέρειες για τη φύση των άλλων παρενεργειών, πέραν των θρόμβων στο αίμα.

Συμβουλευτική επιτροπή των CDC θα συνεδριάσει την Παρασκευή για να εξετάσει τα δεδομένα για πιθανές σοβαρές παρενέργειες του προϊόντος της J&J και να υποβάλλει γνωμοδότηση για το εάν η αξιοποίησή του πρέπει να συνεχιστεί στο πλαίσιο της εκστρατείας ανοσοποίησης. Οι ειδικοί περιμένουν ότι θα ξαναρχίσει, αλλά αφού υπάρξουν σαφείς κατευθύνσεις για τη διάγνωση και της αντιμετώπισης των θρομβώσεων, δυνητικής παρενέργειας.

Στις ΗΠΑ έχουν διανεμηθεί κάπου 260εκ. δόσεις εμβολίων, εκ των οποίων κάπου 210εκ. έχουν ήδη χορηγηθεί, σύμφωνα με δεδομένα των CDC ως την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια των CDC, από τους 84εκ. ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως στις ΗΠΑ, λιγότεροι από 6.000 παρουσίασαν συμπτώματα της COVID-19 δύο εβδομάδες ή περισσότερες αφότου έλαβαν τη δεύτερη δόση τους. Εξ αυτών σχεδόν 400 εισήχθησαν σε νοσοκομείο και κάπου 75 πέθαναν, σύμφωνα με τα δεδομένα των CDC. Ωστόσο, κάποιες από τις εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποιοι από τους θανάτους δεν οφείλονταν στην COVID-19.

«Αυτό σημαίνει κάτι αληθινά σημαντικό. Αυτά τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά», σύμφωνα με την Ουαλίνσκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This