Δευτέρα 10/5/2021

Ο Ερντογάν πετάει το γάντι στον Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενίων

Τον εκβιάζει με καινούργιους S 400!

Στην Αμερική τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να ετοιμάζει αναφορά στην γενοκτονία των Αρμενίων, υιοθετώντας για πρώτη φορά στην ιστορία τον συγκεκριμένο όρο.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν πολλές φορές έχουν υποβληθεί ανάλογα ψηφίσματα σε κάθε αμερικανό πρόεδρο, ψηφίσματα που καλούν την Αμερική να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, ουδέποτε όμως αμερικανός πρόεδρος έχει αναφερθεί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ως «γενοκτονία».

Φαίνεται όμως ότι ο Μπάιντεν προσανατολίζεται στο να αναγνωρίσει επιτέλους την Αρμενική γενοκτονία. Και αυτό προκύπτει από τον εκβιασμό που εφαρμόζει ο Ερντογάν τις τελευταίες ώρες προκειμένου να ακυρώσει αυτή την απόφαση που μέχρι στιγμής δείχνει ειλημμένη.

Σε συνέντευξή του λοιπόν στον τηλεοπτικό σταθμό «Haber Turk», χθες το βράδυ, ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου «προειδοποίησε» ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν συζητά το ενδεχόμενο ακύρωσης της απόκτησης του πυραυλικού συστήματος S400 από την Ρωσία, αλλά ενδέχεται να αποκτήσει και δεύτερο!

Κλασικός τούρκικος εκβιασμός. Και σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε εάν ο Μπάιντεν θα κάνει πίσω από την αρχική του επιλογή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ