Δευτέρα 17/5/2021

Ο ΟΗΕ ζητά αποδείξεις από τα Εμιράτα ότι η πριγκίπισσα Λατίφα είναι ζωντανή

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι ζωντανή

Τα Ηνωμένα Έθνη κάλεσαν τα Αραβικά Εμιράτα να παρέχουν «χειροπιαστές» αποδείξεις ότι η πριγκίπισσα Λατίφα αλ Μακτούμ, κόρη του ηγέτη του Ντουμπάι, που φέρεται ότι κρατείται, είναι ζωντανή. Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού τονίζεται ότι οι αποδείξεις θα πρέπει να δοθούν «επειγόντως».

Η πριγκίπισσα Λατίφα, με τη βοήθεια φίλων της, προσπάθησε να διαφύγει από το Ντουμπάι το 2018, για να αρχίσει μια νέα ζωή. «Δεν μου επιτρέπουν να οδηγήσω, δεν μου επιτρέπουν να ταξιδέψω ή να φύγω έστω από το Ντουμπάι» ανέφερε σε βίντεο που είχε καταγραφεί πριν από την απόπειρά της να φύγει. Σε υλικό που υπάρχει στη διάθεση της εκπομπής του BBC «Panorama», η ίδια εμφανίζεται να λέει ότι κομάντος τη νάρκωσαν και τη μετέφεραν πίσω και τέθηκε σε κράτηση σε μια «βίλα που μετατράπηκε σε φυλακή», χωρίς να έχει πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια. Τα Ηνωμένα Έθνη, δεδομένων αυτών των στοιχείων, διαμήνυσαν στο Ντουμπάι ότι χρειάζονται περισσότερη ενημέρωση επί του θέματος.

Ο πατέρας της Λατίφα, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ηγέτης του Ντουμπάι και αντιπρόεδρος των ΗΑΕ, είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στη Γη. Οταν δημοσιεύτηκε το βίντεο είχε πει ότι δρούσε με βάση το συμφέρον της, ενώ τον περασμένο μήνα η βασιλική οικογένεια του Ντουμπάι σε ανακοίνωσή της είχε πει ότι η Λατίφα βρίσκεται σπίτι της όπου τη φροντίζουν και «βελτιώνεται» και ότι θα επιστρέψει στη δημόσια ζωή όταν κριθεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ