Δευτέρα 17/5/2021

Μπλοκάρει την προμήθεια νέων εμβολίων της AstraZeneca η Κομισιόν

Λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση

Δεν θα προχωρήσει σε επιπλέον προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων της AstraZeneca η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα προχωρήσει στην την αγορά 100 εκατομμυρίων επιπρόσθετων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca όπως όριζε το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί με την εταιρία.

Η Επιτροπή παρήγγειλε 300 εκατομμύρια δόσεις από την AstraZeneca στο πλαίσιο ενός συμβολαίου για την αγορά 400 εκατομμυρίων δόσεων από τις οποίες τα 100 εκατομμύρια ήταν κατ΄επιλογήν. Εξάλλου, η Κομισιόν δήλωσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά 200 εκατομμυρίων επιπρόσθετων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της COVID-19.

«Δεν μπορώ να πω ότι βρισκόμαστε στο στάδιο όπου η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει με τα κράτη μέλη για το αν θα ασκήσει ή όχι το δικαίωμα προαίρεσης. Είναι λίγο πρόωρο», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Βάσει του συμβολαίου με την J&J, η ΕΕ έχει ήδη παραγγείλει 200 εκατομμύρια δόσεις και έχει δικαίωμα προαίρεσης για την αγορά άλλων 200 εκατομμυρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ