Ο Μπόρις Τζόνσον αρνείται ότι ξεστόμισε το σκανδαλώδες «αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες»!

Στην συνταρακτική αποκάλυψη προέβη η εφημερίδα «Daily Mail», βασισμένη σε ανώνυμες πηγές

Must Read

Με ένα… ξερό «όχι» απάντησε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν όντως είπε ότι καλύτερα να δει «πτώματα να στοιβάζονται σε σωρό» κατά χιλιάδες, παρά να κηρύξει ένα νέο lockdown.

«Όχι, αλλά λέω πάλι ότι το σημαντικό που θέλει από μας ο κόσμος να κάνουμε ως κυβέρνηση είναι να διασφαλίσουμε ότι τα lockdown δουλεύουν, και όντως δούλεψαν», τόνισε ο Μπ. Τζόνσον, αρνούμενος ότι έκανε το σχόλιο που έχει προκαλέσει σάλο στη Βρετανία και όχι μόνο, και συνέχισε, δηλώνοντας: «πράγματι τιμώ τους ανθρώπους αυτής της χώρας που οργανώθηκαν και εργάζονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού και έχουμε θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια».

Όταν δε η δημοσιογράφος τον κάλεσε να διευκρινίσει αν με αυτή του την απάντηση θέλει, τελικά, να πει ότι δεν έκανε ποτέ το συγκεκριμένο σχόλιο, εκείνος επανέλαβε ότι «ναι, δεν έκανα αυτό το σχόλιο».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας «Daily Mail», τον περασμένο Οκτώβριο ο βρετανός πρωθυπουργός είχε ξεστομίσει οργισμένος «όχι άλλα γ@μημέν@ lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την επιβολή ενός δεύτερου lockdown στη Βρετανία, την χειρότερα πληγείσα -μην ξεχνάμε- από την πανδημία χώρα της Ευρώπης.

Την είδηση που, όπως αναμενόταν, προκάλεσε σάλο, έσπευσε να διαψεύσει «κατηγορηματικά» ο βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπέν Ουάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «ήταν προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της Covid-19».

Αυτήκοοι μάρτυρες

Ωστόσο, ο Ρόμπερτ Πέστον, πολιτικός συντάκτης του ITV, έγραψε στο blog του ότι μίλησε με δύο ανώνυμες πηγές που άκουσαν τον Μπόρις Τζόνσον να κάνει το σχόλιο για τους «σωρούς των πτωμάτων». Και οι πηγές του είπαν ότι ο βρετανός πρωθυπουργός έκανε αυτό το σχόλιο ουρλιάζοντας στο γραφείο του αφού, έξαλλος, συμφώνησε για την επιβολή του δεύτερου lockdown.

Και οι δύο αυτές πηγές, πάντως, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν τροφοδοτούν με πληροφορίες την εφημερίδα «Daily Mail» που έκανε την αποκάλυψη, κάτι που σημαίνει πως υπάρχουν τρεις ή και περισσότεροι αυτήκοοι μάρτυρες.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε έκπληκτος για το σχόλιο που αποδίδεται στον Τζόνσον, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της «Daily Mail». «Εναπόκειται στον πρωθυπουργό τώρα να κάνει δημόσια δήλωση για το θέμα. Αν είπε αυτά τα πράγματα, πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Αν δεν τα είπε, να βγει και να εξηγήσει δημόσια τι ειπώθηκε και τι δεν ειπώθηκε, διότι νομίζω όλοι είναι βαθιά ανήσυχοι και ιδίως όλες αυτές οι οικογένειες που έχασαν κάποιον κατά την πανδημία», είπε σχετικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This