Έψαξαν το σπίτι του Τζουλιάνι, δικηγόρου του Τραμπ, σε έρευνα για σύνδεσή του με την Ουκρανία

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν ερευνά τις δοσοληψίες του Τζουλιάνι στην Ουκρανία.

Must Read

Ομοσπονδιακοί αστυνομικοί ερεύνησαν σήμερα το διαμέρισμα του Ρούντολφ Τζουλιάνι, του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης και προσωπικού δικηγόρου του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο των ερευνών τους για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του στην Ουκρανία.

Ένας δικηγόρος του Τζουλιάνι, ο Μπομπ Κοστέλο, επιβεβαίωσε ότι εκτελέστηκε ένα ένταλμα έρευνας στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν ήταν και ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Ο Τζουλιάνι δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν ερευνά τις δοσοληψίες του Τζουλιάνι στην Ουκρανία. Μολονότι το ένταλμα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο πρώην δήμαρχος έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, υποδηλώνει ότι οι εισαγγελείς έπεισαν έναν δικαστή να το εγκρίνει, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν στοιχεία.

«Πρόκειται για μια συνταρακτική στιγμή στην έρευνα», είπε η Τζέσικα Λέβινσον, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή Λογιόλα του Λος Άντζελες. «Σημαίνει πολλά να εκτελείς ένταλμα έρευνας σε βάρος ενός δικηγόρου, λόγω των ζητημάτων που προκύπτουν από την προνομιακή σχέση δικηγόρου και πελάτη. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να εκτελείς ένταλμα έρευνας σε έναν δικηγόρο που εργάστηκε για τον πρώην πρόεδρο», σημείωσε.

Ο 76χρονος Τζουλιάνι άρχισε να εκπροσωπεί τον Τραμπ τον Απρίλιο του 2018, στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το φθινόπωρο του 2019 βρέθηκε στο επίκεντρο του λεγόμενου «ουκρανικού σκανδάλου» που απείλησε την προεδρία Τραμπ. Τότε αποκαλύφθηκε ότι προσπαθούσε να πείσει το Κίεβο να παράσχει επιβαρυντικές πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν. Δύο άνδρες που εργάστηκαν για λογαριασμό του στην Ουκρανία, οι Λεβ Πάρνας και Ιγκόρ Φρούμαν, κατηγορήθηκαν στη Νέα Υόρκη για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This