Η Αυστραλία ελέγχει δύο θανάτους ανδρών μετά τον εμβολιασμό τους

Ο ένας είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, ο άλλος ακόμα άγνωστο με ποιο εμβόλιο

Must Read

Δύο άνδρες στην επαρχία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία πέθαναν μερικές ημέρες αφού έλαβαν τα εμβόλιά τους για την COVID-19 και οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια, μεταδίδουν αυστραλιανά ΜΜΕ.

Ένας 55χρονος πέθανε σε νοσοκομείο στο βορειοανατολικό τμήμα της Νέας Νότιας Ουαλίας την 21η Απριλίου εξαιτίας θρομβοεμβολικού επεισοδίου στους πνεύμονες, οκτώ ημέρες μετά τον εμβολιασμό του. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως έπασχε ήδη από κάποια πνευμονική πάθηση.

Σε αυτό το στάδιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιο εμβόλιο χορηγήθηκε στον 55χρονο, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο 7NEWS.

Ο αυστραλιανός οργανισμός φαρμάκων (Therapeutic Goods Administration, TGA) τόνισε ότι σε όλες τις περιπτώσεις, όταν του αναφέρεται «θάνατος μετά τον εμβολιασμό, γίνεται εξέταση των δεδομένων για να εκτιμηθεί η πιθανότητα το εμβόλιο να συνέβαλε στο συμβάν ή στην πάθηση που είχε μοιραία έκβαση».

Ο δεύτερος άνδρας, ηλικίας 71 ετών, που είχε πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα, πέθανε στο Σίδνεϊ μετά τον εμβολιασμό του με το προϊόν της AstraZeneca. Και σε αυτή την περίπτωση, ο TGA διενεργεί έρευνα για να εξακριβωθεί εάν ο εμβολιασμός συνδέεται με τον θάνατό του.

Ο TGA έχει συμπεράνει πως πιθανόν υπάρχει σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca και του θανάτου 48χρονης στη Νέα Νότια Ουαλία σε νοσοκομείο από θρομβοεμβολικό επεισόδιο μία ημέρα μετά τον εμβολιασμό της.

Άλλες τρεις περιπτώσεις εξαιρετικά σπάνιων θρομβώσεων στο αίμα – πρόκειται για μια 35χρονη, έναν 49χρονο και έναν 80χρονο – θεωρείται πως επίσης συνδέονταν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Και οι τρεις ασθενείς νοσηλεύονται σε σταθερή κλινική κατάσταση, είχαν καλή απόκριση στη θεραπεία που τους χορηγήθηκε και αναρρώνουν», κατά τον TGA.

Οι αρχές της Αυστραλίας αποφάσισαν το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται σε ανθρώπους άνω των 50 ετών και το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech στους νεότερης ηλικίας.

Δεν είναι τελικά πιθανό να συνδέονται οι θάνατοι με τον εμβολιασμό τους

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τους θανάτους δύο Αυστραλών με τις δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 που είχαν λάβει, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της αυστραλιανής ρυθμιστικής υπηρεσίας για τα φάρμακα.

Οι θάνατοι αυτοί που καταγράφηκαν στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας επήλθαν μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό των δύο ανδρών, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Ο ένας ήταν 71 ετών με υποκείμενα νοσήματα και είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με το Seven News. Ο άλλος, ηλικίας 55 ετών, πέθανε εντός οκτώ ημερών από την ημέρα που είχε κάνει το εμβόλιο, γράφει επικαλούμενη την οικογένειά του εφημερίδα στην βορειοδυτική πόλη Τάμγουορθ.

Ωστόσο τα στοιχεία δεν δείχνουν να υπάρχει καμία σχέση με τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19, δήλωσε ο Τζον Σκέριτ, ο επικεφαλής του αυστραλιανού οργανισμού φαρμάκων TGA.

«Τα τρέχοντα στοιχεία δεν υποδηλώνουν πιθανή σύνδεση», σημείωσε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα ο Σκέριτ. «Οφείλουμε να θυμόμαστε ότι δυστυχώς κάθε εβδομάδα στην Αυστραλία 3.000 άνθρωποι πεθαίνουν από όλων των ειδών τα αίτια». σημείωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This