Κυριακή 25/7/2021

41 νέα περιστατικά θρομβώσεων στη Βρετανία από το εμβόλιο της AstraZeneca

Έχουν καταγραφεί αυτή την εβδομάδα 209 θρόμβοι που σχετίζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο

41 νέες περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων στο αίμα μετά από εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca κατέγραψε η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης της Βρετανίας!

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση για τις παρενέργειες των εμβολίων έχουν καταγραφεί αυτή την εβδομάδα 209 θρόμβοι που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ την περασμένη βδομάδα είχαν καταγραφεί 168. Γίνεται παράλληλα έλεγχος του εμβολίου AstraZeneca σχετικά με το θέμα των πολύ σπάνιων θρόμβων, με υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σε νεότερους ανθρώπους.

Στη Βρετανία διαπιστώθηκαν 41 θάνατοι μετά τους θρόμβους, αύξηση δηλαδή κατά 9 από τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας, με τους ειδικούς πάντως να λένε ότι επηρεάζονται από το ιστορικό των πολιτών και οι θρόμβοι πρόκειται να παραμείνουν ένα σπάνιο περιστατικό.

Στην Βρετανία μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 22 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca. Ενώ οι ηλικίες κάτω των 30 λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο έναντι του σκευάσματος των AstraZeneca και Οξφόρδης, καθώς η Ρυθμιστική Αρχή διαπίστωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις σύνδεσης με θρόμβους με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ