Κυριακή 16/5/2021

«Ντου» της γαλλικής Αστυνομίας σε πάρτι με 400 καλεσμένους

Ένα «ανοιχτό» κορωνοπάρτι με σχεδόν 400 καλεσμένους έγινε χθες κοντά στην Ντιζόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητο από την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να λήξει με…συνοπτικές διαδικασίες.

Το πάρτι, το οποίο έγινε σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη της μικρής κοινότητας Κουσεϊ, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την Ντιζόν, έληξε τη νύχτα με την επέμβαση της Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, γύρω στις 20:00 έγινε γνωστό το πάρτι και έστειλαν μια δύναμη 140 αστυνομικών και χωροφυλάκων, διευκρίνισε η περιφέρεια. Ένα ελικόπτερο της χωροφυλακής συμμετείχε επίσης στην επιχείρηση.

Η μουσική διακόπηκε γύρω στις 02:00 με την κατάσχεση του ηχοσυστήματος, ενώ ακολούθησε η σταδιακή εκκένωση του χώρου. Δύο άνθρωποι προσήχθησαν, μεταξύ αυτών ο φερόμενος ως διοργανωτής. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου βεβαίωσαν 205 πρόστιμα για «μη τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

«Δεν έχει έλθει η στιγμή να μειώσουμε την προσοχή»

«Καταδικάζω απερίφραστα αυτήν την εκδήλωση, που είναι απόλυτα ανεύθυνη στο πλαίσιο της υγειονομικής κατάστασης της χώρας. Η στιγμή δεν έχει έλθει για να μειώσουμε την προσοχή», είπε στο AFP ο περιφερειάρχης της Βουργουνδίας-Φρανς-Κοντέ Φαμπιάν Σουντρί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ