Κυριακή 16/5/2021

Εξόργισαν τον Κιμ οι απειλές Μπάιντεν

Ταφόπλακα στην επαναπροσέγγιση

Η ομιλία του Προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Κογκρέσο προκάλεσαν οργή στη Βόρεια Κορέα, καθώς η Πιονγκγιάνγκ είπε ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν «μια πολύ σοβαρή κατάσταση» επειδή ο ηγέτης της «έκανε μια μεγάλη γκάφα»
«Η δήλωσή του αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα την πρόθεσή του να συνεχίσει να επιβάλλει την εχθρική πολιτική έναντι του ΛΔΚ (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), όπως έκαναν οι ΗΠΑ για πάνω από μισό αιώνα», δήλωσε ο Kwon Jong-gun, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας αρμόδιος για Υποθέσεις των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα συμβουλεύει τη διοίκηση του Μπάιντεν να μην «διαδίδει βρώμικα ψεύδη» εάν ελπίζει να επανεκκινήσει τις συνομιλίες.
Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στην πρώτη ομιλία του Μπάιντεν στο Κογκρέσο, την περασμένη Τετάρτη, όταν ο αρχηγός των ΗΠΑ αναφέρθηκε στα πυρηνικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας και του Ιράν ως «σοβαρές απειλές» για την αμερικανική και παγκόσμια ασφάλεια. Είπε ότι θα συνεργαστεί στενά με συμμάχους για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών μέσω της διπλωματίας και της «αυστηρής αποτροπής».

Ο Kwon χαρακτήρισε τη θέση του Μπάιντεν – αναφερόμενη στην αποτροπή της Πιονγκγιάνγκ έναντι του «διαρκούς πυρηνικού εκβιασμού» ως «απειλή» – «παράλογη» καταπάτηση του κυριαρχικού δικαιώματος αυτοάμυνας της Βόρειας Κορέας. Οι αμερικανικές πυρηνικές πολεμικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την ορκομωσία του Μπάιντεν τον Ιανουάριο «απέδειξαν στην πράξη ποιος πραγματικά απειλεί ποιον στη χερσόνησο της Κορέας και έδειξε ξεκάθαρα ότι πρέπει να χτίσει μια ισχυρή αμυντική αποτροπή για να αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ»

Μια επιδεινούμενη κρίση θα ξεφύγει από τον έλεγχο για τις ΗΠΑ εάν η Ουάσιγκτον διατηρήσει «ξεπερασμένη πολιτική από μια σκοπιά και οπτική γωνία με ψυχρό πόλεμο», δήλωσε ο Kwon. Ο Μπάιντεν «προξένησε μεγάλη βλάβη με την σημερινή του άποψη», και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «υποτιμώντας την Πιονγκγιάνγκ στην πρώτη ομιλία του στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος κατέστησε σαφές τις εχθρικές του προθέσεις έναντι της Βόρειας Κορέας».

«Θα είμαστε υποχρεωμένοι να πιέσουμε για αντίστοιχα μέτρα και, με τον καιρό, οι ΗΠΑ θα βρεθούν σε μια πολύ σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο Kwon.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ