Αργεντινή: Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία

Οι γιατροί κάνουν συνεχώς εκκλήσεις για βοήθεια

Must Read

Θλιβερή πρωτιά σημειώνει και η Αργεντινή, με τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά καθημερινά, και τους γιατρούς να εκπέμπουν sos για μαζικούς εμβολιασμούς και τεστ. 

Οι καταγεγραμμένες μολύνσεις ξεπέρασαν το ορόσημο των 3 εκατ. χθες Κυριακή, καθώς μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προειδοποιούν ότι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει, παρά τα αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης για να μειωθεί η εξάπλωση.

64.252 νεκροί λόγω COVID-19

Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 11.394 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ξεπερνά το όριο των τριών εκατομμυρίων (έφθασαν πλέον τα 3.005.259 επακριβώς), ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 156 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανεβαίνει στους 64.252 νεκρούς μέχρι εδώ.

Ανακοινώθηκαν αυστηρότερα μέτρα

Η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε από την περασμένη εβδομάδα αυστηρότερα μέτρα, καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας σφυροκοπεί τη χώρα σε οικονομική κρίση, γεμίζει τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Αλλά βρίσκεται σε συμπληγάδες, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τη μια να λέει πως οι νέοι περιορισμοί δεν αρκούν κι από την άλλη, μέρος της κοινωνίας να αντιδρά στα μέτρα.

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, ότι το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας έχει εξαντληθεί», τόνισε η Λουτσιάνα Μπέρτι, 41 ετών, βοηθός χειρουργείου.

Η χώρα που τα τελευταία τρία χρόνια σε βαθιά ύφεση που επιδείνωσε η πανδημία, αναζητεί ισορροπία ανάμεσα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και την πολύ εύθραυστη ανάκαμψη της οικονομίας.

«Δεν αντέχει το Σύστημα Υγείας»

Η Μαρσέλα Σιντ, ιδιοκτήτρια εμπορικού καταστήματος, σημείωσε πως οι πολίτες της Αργεντινής νιώθουν ολοένα περισσότερο «παγιδευμένοι», σε αδιέξοδο: παρότι τα μέτρα είναι αναγκαία, δεν βοηθούν την οικονομία να βγει από το τέλμα.

Από την πλευρά του ο παιδίατρος Κάρλος Καμπουριάν εκτίμησε ότι το κλειδί είναι να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης, που προχωρά αργά, ελλείψει επαρκών ποσοτήτων δόσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε, σύντομα τα νοσοκομεία θα υποστούν κορεσμό. Σε εθνικό επίπεδο, η πληρότητα των ΜΕΘ βρίσκεται στο 68,1%, κατά δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

«Σήμερα το σύστημα υγείας δεν αντέχει ούτε έναν ασθενή ακόμη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπουριάν, τα νοσοκομεία «έχουν ξεχειλίσει». Για τον ίδιο, τα μέτρα δεν φτάνουν, «αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι τεστ και εμβολιασμούς, τεστ και εμβολιασμούς», επέμεινε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This