Και κινέζικο εμβόλιο στο «μικροσκόπιο» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων!

Το 4ο κατά σειρά, μετά το γερμανικό της CureVac, το αμερικανικό της Novavax και το ρωσικό Sputnik V

Must Read

«Φωτιά» έχει πάρει το τελευταίο διάστημα η επιτροπή αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), καθώς με σημερινή ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει πως στο «μικροσκόπιο» των ειδικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπαίνει και το κινέζικο εμβόλιο Sinovac

Πρόκειται για το τέταρτο κατά σειρά εμβόλιο κατά της Covid-19 που βρίσκεται υπό κυλιόμενη αξιολόγηση από τον EMA, μετά από το γερμανικό -τεχνολογίας mRNA– της CureVac, εκείνο της αμερικανικής Novavax, και, φυσικά, το ρωσικό Sputnik V. Η Ε.Ε., μάλιστα, έχει ήδη υπογράψει σύμβαση προ-αγοράς με την CureVac για 225 εκατομμύρια δόσεις με τη δυνατότητα αγορά επιπλέον 180 εκατομμυρίων δόσεων. Με τη Novavax έχουν ολοκληρωθεί οι προκαταρκτικές συνομιλίες από τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση.

Όσον αφορά στο Sputnik V, δεν έχει συμπεριληφθεί στην κοινή στρατηγική προμήθειας εμβολίων της Ε.Ε., αλλά χρησιμοποιείται ήδη από δύο χώρες (Ουγγαρία, Σλοβακία) και άλλες, όπως η Αυστρία, έχουν συμφωνήσει διμερώς για την αγορά δόσεων.

Eυρύ φάσμα αποτελεσματικότητας

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η απόφαση για το Sinovac βασίστηκε σε «προκαταρκτικά αποτελέσματα» από εργαστηριακές μελέτες και σε κλινικές δοκιμές, τα οποία δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο παράγει αντισώματα κατά του κορωνοϊού και προστατεύει από την Covid-19. Το συγκεκριμένο εμβόλιο, μάλιστα, έχει παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικότητας σε πραγματικές συνθήκες (51-82% στην προστασία από τη νόσηση).

Από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενδέχεται έως το τέλος της εβδομάδας να αποφασίσει αν θα το συμπεριλάβει στη λίστα εγκεκριμένων εμβολίων για χρήση εκτάκτου ανάγκης κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This