Ισραήλ: Στον ηγέτη των κεντρώων η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο Γιαΐρ Λαπίντ έχει στόχο να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Must Read

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν ανακοίνωσε ότι έδωσε διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ, αφού ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν κατάφερε να βρει συμμάχους ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση.

«Μίλησα με τον Γιαΐρ Λαπίντ και του είπα ότι του δίνω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», είπε ο Ρίβλιν.

Ο Ρίβλιν δέχτηκε το πρωί τον Λαπίντ καθώς και τον Ναφταλί Μπένετ, τον ηγέτη του δεξιού, ριζοσπαστικού κόμματος Γιάμινα, που του ζήτησαν και οι δύο να τους δώσει την εντολή. Παράλληλα, ο ίδιος ζήτησε από τα κόμματα να του προτείνουν πιθανούς υποψηφίους.

«Από τις προτάσεις που έλαβα είναι σαφές ότι ο βουλευτής Λαπίντ είχε τις περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει κυβέρνηση», εξήγησε ο πρόεδρος.

Ο Λαπίντ είναι ο ηγέτης του κεντρώου κόμματος Γες Ατίντ («Υπάρχει μέλλον»), που ήρθε δεύτερο στις εκλογές, αναδεικνύοντας 17 βουλευτές. Στόχος του είναι να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με τη συμμετοχή δεξιών και αριστερών κομμάτων. Έχει τέσσερις εβδομάδες διορία.

«Ο Πρόεδρος μου έδωσε σήμερα την εντολή να προσπαθήσω να δημιουργήσω μια κυβέρνηση ενότητας στο Ισραήλ. Μετά από δύο χρόνια συνεχούς πολιτικού εφιάλτη, η ισραηλινή κοινωνία είναι τραυματισμένη. Η κυβέρνηση ενότητας δεν είναι συμβιβασμός – είναι στόχος. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση που να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι δεν μισούμε ο ένας τον άλλον. Όπου η δεξιά και αριστερά συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές προκλήσεις και τις προκλήσεις ασφάλειας. Μια κυβέρνηση που θα μας αποδείξει ότι το γεγονός ότι είμαστε διαφορετικοί δεν είναι αδυναμία, αλλά η πηγή εξουσίας του Ισραήλ. Θα κάνω τα πάντα για να σχηματίσω κυβέρνηση ενότητας το συντομότερο δυνατό και να δουλέψω για τους πολίτες του Ισραήλ», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Λαπίντ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This