Σάββατο 19/6/2021

Ο Ερντογάν είπε στη Μέρκελ ότι η Τουρκία δείχνει… αυτοσυγκράτηση στις «συνεχείς προκλήσεις της Ελλάδας»!

«Εκτεταμένες» και πιο «εποικοδομητικές σχέσεις» Τουρκίας-ΕΕ θέλει η Μέρκελ

Ο Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την Άγκελα Μέρκελ, όχι μόνο συνέχισε την προπαγάνδα και τις επιθέσεις στην Ελλάδα, αλλά με θράσος επεσήμανε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι η Τουρκία δείχνει… αυτοσυγκράτηση «στις συνεχείς προκλήσεις από την Ελλάδα»!

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν τόνισε ακόμα ότι «η δυναμική που έχει επιτευχθεί στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν πρέπει να χαθεί και ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειές της».

«Η Ελλάδα συνεχίζει την ανήθικη και παράνομη πρακτική της να επαναπροωθει τους αιτούντες άσυλο στο Αιγαίο, αλλά η Τουρκία διατηρεί τη μετριοπαθή στάση της για να διατηρήσει τη θετική ατζέντα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με την Άγκυρα.

Η Καγκελαρία στάθηκε στη Λιβύη και στην αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων

Μια «ταχεία έναρξη της αποχώρησης των ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων» από την Λιβύη «θα έστελνε ένα σημαντικό μήνυμα», τόνισε η Άγκελα Μέρκελ στον Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Γενεύη, οι εξελίξεις στη Συρία και ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να στηρίξουν τη νέα λιβυκή μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στην προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης του πληθυσμού και στην προετοιμασία εκλογών στο τέλος του έτους. «Η Καγκελάριος υπογράμμισε ότι μια ταχεία έναρξη της αποχώρησης ξένων στρατιωτών και μισθοφόρων θα αποτελούσε σημαντικό μήνυμα».

Η Καγκελάριος και ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισαν ακόμη ότι «πρέπει να διατηρηθεί επαρκής πρόσβαση για την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας», ενώ η Μέρκελ επισήμανε εκ νέου την σημασία εκτεταμένων και πιο εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ