Πέμπτη 24/6/2021

Υπέρ της άρσης των πατεντών για τα εμβόλια και ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο ποντίφικας πήρε ξεκάθαρη θέση

Ο πάπας Φραγκίσκος τάχθηκε σήμερα υπέρ της προσωρινής παύσης της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ο ποντίφικας μίλησε μεταξύ άλλων για το «νέο πνεύμα» το οποίο θα μας επιτρέψει «να εγκαταλείψουμε τους ατομικισμούς μας και να προάξουμε τα κοινά αγαθά», έτσι ώστε «να διασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση στο εμβόλιο», με την προσωρινή άρση των πατεντών.

Αναλυτικά:

«Η φύση και το άτομο είναι ενωμένα. Ο Θεός ο Δημιουργός ενσταλάζει στις καρδιές μας ένα νέο και γενναιόδωρο πνεύμα για να εγκαταλείψουμε τους ατομικισμούς μας και να προωθήσουμε το κοινό καλό: ένα πνεύμα δικαιοσύνης που μας κινητοποιεί για να διασφαλίσουμε την καθολική πρόσβαση στο εμβόλιο και την προσωρινή αναστολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ένα πνεύμα κοινωνικότητας που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό, πιο περιεκτικό, δίκαιο και βιώσιμο οικονομικό μοντέλο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ