ΕΜΑ: Αποτελεσματικά τα εμβόλια mRNA (και) κατά της ινδικής παραλλαγής

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid-19»

Must Read

Το γεγονός ότι τα εμβόλια mRNA έχουν όλα τα φόντα για να εξουδετερώσουν την ινδική παραλλαγή του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) σε Συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της, με έμφαση στα εμβόλια και τις μεταλλάξεις.   

Ειδικότερα, αξιωματούχοι του ΕΜΑ, αναφερόμενοι στην ινδική παραλλαγή, ανακοίνωσε πως «έχουμε πολλά στοιχεία που δείχνουν πως τα εμβόλια mRNA θα ήταν ικανά να εξουδετερώσουν αυτή την παραλλαγή του κορωνοϊού». «Ο ΕΜΑ έχει διαρκή και διαδραστική επικοινωνία με τους δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων. Έχουμε προσφέρει επιστημονικές συμβουλές για 30 υπό ανάπτυξη εμβόλια και για περισσότερα από 50 θεραπευτικά φάρμακα. Έχουμε επικοινωνήσει με περισσότερους από 250 δημιουργούς εμβολίων και φαρμάκων από την αρχή της πανδημίας», συνέχισαν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μοναδική περιφέρεια που διαθέτει τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά της Covid-19 (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen – Johnson & Johnson) και άλλα τέσσερα που βρίσκονται υπό αξιολόγηση (CureVac, Novavax, Sputnik V και Sinovac)», ανέφεραν για τα εμβόλια, ενώ για το θέμα του εμβολιασμού σε έγκυες, είπαν πως «έχουμε ελάχιστα στοιχεία για την ώρα, αλλά παρακολουθούμε στενά τα όσα προκύπτουν».

Στην τελευταία φάση για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών

Οι BioNTEch και Pfizer ζήτησαν από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα να εγκρίνουν άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου τους για εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών. Ο Σαχίν δήλωσε στο Spiegel πως η εταιρεία είναι «στα τελευταία στάδια πριν από την υποβολή» στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές του εμβολίου της για παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Η αξιολόγηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις με έξι εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό το εμβόλιο της BioNTech να λάβει έγκριση για χρήση στην Ε.Ε. από αυτή την ηλικιακή ομάδα ήδη από τον Ιούνιο. Δοκιμή που δημοσιοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου έδειξε πως το εμβόλιο των δύο εταιρειών κατά της Covid-19 είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και παράγει ισχυρή ανοσοαπόκριση σε εφήβους. Προς το παρόν το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, που χορηγείται σε δύο δόσεις, έχει λάβει άδεια χρήσης για όσους είναι 16 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This